Forside UNDERHOLDNING Gordon Ramsay avslører retten du aldri bør bestille

Gordon Ramsay avslører retten du aldri bør bestille

Gordon Ramsay
Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Kjendiskokken advarer mot en vanlig restaurantrett.

Akkurat nå leser andre

Den verdenskjente britiske kokken Gordon Ramsay, kjent fra utallige TV-programmer og sine prisbelønte restauranter, har én tydelig anbefaling til alle som spiser ute: det finnes en rett du bør holde deg langt unna.

Selv om Ramsay i dag leder et internasjonalt restaurantimperium og har gjort karriere på sin kompromissløse standard på kjøkkenet, er han også rask til å dele sine erfaringer om hva som faktisk skjer bak kulissene på spisesteder.

Ifølge ham finnes det nemlig én klassiker på menyen som ikke alltid er så fristende som den høres ut – nemlig «dagens suppe». Det skriver Marcus Oscarsson.

«Kan være månedens suppe»

Ramsay mener mange restauranter bruker retten som en måte å kvitte seg med rester på. I et intervju med Independent fortalte han at enkelte steder gjenbruker ingredienser og setter sammen en “spesialrett” som ikke nødvendigvis er fersk.

«Spør hva gårsdagens suppe var før dagens spesial. Det kan bli månedens suppe,» sier stjernekokken.

Les også

Han anbefaler i stedet å snakke med servitøren før du bestiller. Ramsay påpeker at kelnerne ofte har prøvd mange av rettene og vet hvilke som er mest populære blant gjestene.

«Det kommer veldig an på restauranten, men kelnerne pleier å smake på de fleste rettene på menyen og kan gi deg innsikt i hva kokken har lagt til eller hva lokalbefolkningen elsker,» forklarer han.

Nye regler for svenske restauranter

Samtidig som Ramsay advarer mot én rett, har svenske myndigheter nylig strammet inn reglene for restaurantbransjen.

Fra mars ble det nemlig påbudt at alle som spiser ute får informasjon om kjøttets opprinnelse. Formålet er å gjøre det enklere for gjestene å ta informerte valg om maten de bestiller.

«Mange ønsker å ta bevisste valg selv når de går på restaurant, og nå gjør vi det enklere for dem. Mitt håp er at dette kan være til fordel for svensk kjøttproduksjon», uttalte landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) da reglene trådte i kraft.

Les også

Restauranter kan enten vise informasjonen direkte på menyen, eller tydelig opplyse om at gjester kan spørre om hvor kjøttet kommer fra. Ifølge Kullgren burde det være «like enkelt å finne ut hvor kjøttet kommer fra på en restaurant som i en butikk».

Ads by MGDK