19 barn ble drept på skolen: Nå har det uforutsette konsekvenser

22/06/2022 09:09

Emma Sletta

Utland
21 hvide kors - ét for hvert offer - ble satt opp foran Robb Elementary School kort etter skoleskyteriet / Foto: Shutterstock
21 hvide kors - ét for hvert offer - ble satt opp foran Robb Elementary School kort etter skoleskyteriet / Foto: Shutterstock
Skolen som nylig la grunn for en av de verste skoleskytingene i USAs historie, har fått sin 'dødsdom'.

For omtrent en måned siden mistet 19 '4. klasse' barn og to lærere livet i en tragisk skoleskyting ved Robb Elementary School i den sørlige byen Uvalde, Texas.

Flere ble også skadet i angrepet, som var den dødeligste i USA siden skytingen på Sandy Hook barneskole i 2012, der 26 mennesker ble drept, og en av de dødeligste noensinne.

Angrepet forlot byen spesielt, men også resten av USA, i sjokk og har startet en opphetet debatt om våpenlover i USA, noe som har ført til flere innflytelsesrike kjendiser og politikere - inkludert USAs president Joe Biden - for å kreve strengere våpenlover, men nå har angrepet også brakt med seg en annen konsekvens.

Ifølge Unilad er det besluttet at skolen skal rives. 

Byens borgermester, Don McLaughlin, har bekreftet det.

Det er imidlertid ikke funnet en bestemt dato for rivingen ennå, akkurat som det ikke er kjent om det skal bygges en ny skole på eiendommen.

Selv om Biden blant annet har kritisert våpenlover i USA etter angrepet, har det fortsatt ikke vært noen endringer, akkurat som et stort antall amerikanske politikere fortsetter å forsvare lovgivningen.

Dette inkluderer Lauren Boebert, som har brukt Jesu død som et eksempel på en hendelse som kunne vært unngått hvis han hadde hatt et våpen. 

I tillegg har Donald Trump jr. også uttalt seg kontroversielt om skoleskytingen. Les mer om det nedenfor: