20 år gammel jente saksøker morens lege for å tillate henne å bli født

26/11/2021 08:33

Emma

Utland
Privatfoto
Privatfoto
En ung kvinne saksøker morens lege for en stor sum penger fordi han tillot henne å bli født.

20 år gamle Evie Toombes fra Skegness i Lincolnshire ble født med spina bifida, en gruppe medfødte forhold forårsaket av manglende evne til å lukke strukturer rundt ryggmargen.

Den unge kvinnen er kjent fra ITV-programmet 'Hidden Disabilities: What's The Truth?'. Hun har også møtt prins Harry og Meghan Markle i 2018, etter å ha vunnet en pris på et veldedighetsarrangement.

På grunn av diagnosen må hun noen ganger være koblet til slanger i opptil 24 timer i døgnet.

Til tross for sine utfordringer har hun klart å smi en karriere innen springsport, og konkurrert mot andre funksjonshemmede ryttere.

I retten i London kom det frem at hennes 50 år gamle mor hadde gått til legen Dr Philip Mitchell på Hawthorn-klinikken for å snakke om hennes planer om å få sitt første barn i februar 2001. 

Det skriver Ladbible.

«Det var en veldig viktig beslutning å starte en familie fordi hun selv hadde mistet foreldrene sine da hun var ung,» sa Evies advokat, Mrs Rodway, til dommeren.

– De hadde avstått fra samleie til etter å ha fått veiledning på denne høringen.

Nå saksøker imidlertid Evie Dr Mitchell for anklager om 'upassende unnfangelse', og hun klandrer ham for ikke å råde sin mor, Caroline, til å ta de nødvendige kosttilskuddene før hun ble gravid.

Angivelig har legen benektet disse påstandene og insisterer på at han ga Evies mor passende og tilstrekkelige råd.

Rodway fortalte dommer Rosalind Coe QC at Evie saksøker for å «bli født i en skadet tilstand» og at hun krever millioner i erstatning for å dekke de økte levekostnadene for et funksjonshemmet liv.

Advokaten la til at hvis Caroline var klar over situasjonen, ville hun ha ventet på å bli gravid med å få en "sunn, normal" baby, men en som var en "genetisk annerledes person" til Evie.

På den annen side hevder Dr Mitchells advokat, Michael de Navarro, at legen ga 'rimelige råd' om inntak av folsyretilskudd.

I retten kom det også frem at Evies evne til å bevege seg blir svært begrenset, og at hun mest sannsynlig vil trenge rullestol etter hvert som hun blir eldre.

Til tross for hennes omstendigheter fortsetter Evie å utdanne og informere barn og ungdom om usynlige sykdommer og arbeider ved Nottingham University.

 

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.