30 personer er arrestert i Stockholm: Flere er under 15 år

24/01/2023

Sofie Hansen

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
30 pågrepet i forbindelse med volds- og drapssaker i Stockholm: Flere er under 15 år.

Svensk politi har foretatt 30 pågripelser i forbindelse med de mange volds- og drapssakene som har plaget landets hovedstad siden årsskiftet.

I 2022 satte Sverige rekord for antall drepte i skyting, og den triste trenden ser ut til å fortsette i 2023.

Allerede i løpet av årets første måned har særlig landets hovedstad opplevd alt fra voldelige overfall og skyting til eksplosjoner og drap.

Senest hadde Stockholm-politiet fem nye skyteepisoder å etterforske i helgen.

En av disse endte til og med i et drap, og da gikk også en bombe av i en trappeoppgang. Men foreløpig får det være nok!

I løpet av i dag og i morgen kommer 100 ekstra politifolk til den svenske hovedstaden, hvor de skal oppholde seg i minimum to uker og bidra til å forhindre ytterligere skyting, vold og drap. Og innsatsen virker tilsynelatende allerede.

Mandag kunne Sveriges rikspolitimester, Anders Thornberg, ifølge Expressen fortelle at politiet har foretatt 30 pågripelser i forbindelse med de mange voldsepisodene og skytingene som Stockholm har opplevd siden årsskiftet.

Både ofre og gjerningsmenn er unge – Politiet vil være til stede for å hindre at flere drap blir utført i den pågående voldsbølgen, sa Thornberg på en pressekonferanse tidligere i dag, hvor han også fortalte at politiet har pågrepet 30 personer.

Her avslørte han også at mange av de arresterte er unge mennesker, akkurat som mange av ofrene for de ulike skytingene har vært. Noen av de arresterte er til og med under 15 år.

"Det er barn [...] som også er arrestert. De er veldig unge, både gjerningsmennene og ofrene," sa han blant annet.

Rikspolitimesteren forklarte også at politiet godt vet hvem som er involvert i konfliktene og hva de dreier seg om, men at det er så mange konflikter at de ikke klarer å forhindre dem alle.

Han understreket også at det er internasjonale aktører involvert.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.