7 år gamle Rupert mistet faren: Så gjorde han noe utrolig

21/08/2022 12:33

Emma Sletta

Utland
Foto: JustGiving/Privat
Foto: JustGiving/Privat
En 7 år gammel gutt mistet faren sin for tre år siden. Nå har han gjort noe veldig spesielt for å hedre ham.

Tidligere i sommer syklet 7 år gamle Rupert Brooke fra London til Paris. Det er en tur som er høyt på listen over mange syklister. Turen ble syklet til minne om faren, og samtidig klarte han også å skaffe over 300.000 kroner til veldedighet.

Det skriver mediene road.cc.

Rupert kan skryte av å være den yngste personen som har fullført den lange sykkelturen. Han tok turen over fire dager, syklet omtrent 80 kilometer om dagen, og 14. juli kunne han rulle inn i Paris.

På JustGiving hadde Rupert satt opp en innsamlingsaksjon kalt 'Rupert's Mega Ride', der han samlet inn penger. I skrivende stund har mer enn DKK 300.000 blitt donert til samlingen hans.

Rupert fortalte The Independent at han ønsket å sykle den lange turen for å hedre og huske sin far, Tom, som døde for tre år siden i en ulykke på jobben.

– Sykling får meg til å føle meg bra, sier han til The Independent.

"Faren min lærte meg å sykle, og vi pleide å sykle sammen før han døde. Sykling minner meg om min korte tid med faren min, og det er derfor jeg kjørte fra London til Paris. Jeg ønsket å samle inn penger for å hjelpe mange andre barn som meg og vise faren min at jeg kan gjøre det," sier han.

Rupert fikk selskap av sin mor Jess på turen, hvor de jobbet sammen for å samle inn penger til Children's Bereavement Centre i Newark, Nottingham, hvorfra familien har blitt støttet av Toms død.

"Jeg er utrolig stolt av Rupert. Sykling har vært et stort fokus for ham siden vi mistet faren hans, og han er en veldig sterk syklist," sier Ruperts mor.

– Sykkelturen fra London til Paris gikk veldig bra, og det var som å dra på en vanlig sykkeltur. Rupert syntes en del av turen var vanskelig da vi måtte gå gjennom Ditchling Beacon i South Downs, da det er tøft. Men annet enn det likte han det fullt ut og rullet inn i Paris som om han hadde mye mer energi i tanken.

"Det er utrolig hvor mye penger han har klart å skaffe, og det har vært veldig bra for ham."

Da han kom tilbake fra sykkelturen til Paris, kjørte den syv år gamle gutten en æresrunde med Ed Clancy på Newark Town Center-løpene.

På Ruperts JustGiving-side forklarer han hvordan Children's Bereavement Centre i Newark har vært der for å hjelpe oss hele tiden. De støttet min mor og meg gjennom våre tristeste tider. De hjalp meg å forstå de vanskelige følelsene jeg hadde og presenterte meg for andre barn som vet hvordan jeg har det, slik at vi kunne ha det gøy sammen og føle oss mindre alene.

"Vi forventet aldri å øke noe sted i nærheten av dette beløpet da Rupert's Mega Ride først ble oppfunnet, enn si å se donasjoner komme inn fra alle verdenshjørner. Tusen takk til alle for at dere sto bak Rupert - det er virkelig fantastisk og så verdsatt," sa moren etter å ha kommet hjem.