Borgere i sjokk over brev: Slå av radiatoren og reduser vannforbruket eller få en bot på 37.000 kroner

27/07/2022 10:48

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et tilsynelatende offisielt brev landet i postkassen til tusenvis av borgere her om dagen, noe som fikk dem til å miste kjeven.

Få tviler på at prisene på det meste stiger dramatisk akkurat nå.

Spesielt strøm og gass er hardt rammet av prisøkninger, og selv om det allerede er et stort problem for mange menneskers økonomi, blir det dessverre bare verre når det blir høst og vinter, og mange kan ikke klare seg uten varmen.

Flere håper - eller kanskje til og med krever - at regjeringen trer inn og senker skattene, men i den tyske byen Kassel mottok tusenvis av innbyggere et brev her om dagen og sa at

byens politikere hadde valgt en helt annen løsning på de stigende prisene, og det var ikke en løsning som falt i god grunn.

Det skriver Tag24.de.

Ifølge media forklarte brevet, som tilsynelatende kom fra bystyret i Kassel og fjernvarmeanlegget «Städtische Werke AG», at innbyggerne i byen fra 1. oktober ville være underlagt strenge restriksjoner på bruk av elektrisitet, vann og varme.

Brevet sa for eksempel at det bare vil være lov å ha radiatorene slått på i 30 minutter om dagen og på det meste på 'nivå 3', akkurat som brevet introduserte visse tidsintervaller i uken da det ikke var tillatt å bade med varmt vann i det hele tatt.

Hvis du bryter disse nye restriksjonene, vil det resultere i en bot på 5.000 euro (37.000 kroner), står det også i brevet.

Full av feil

Brevet fikk massene til å rope og klage, mens andre tok det roligere.

Flere hadde lagt merke til at brevet ble formulert på en uoffisiell måte, akkurat som det var fullstappet med stave- og kommafeil, noe som virket ulogisk hvis det virkelig hadde blitt skrevet av bystyret i Kassel og 'Städtische Werke AG'.

Derfor kontaktet noen borgere bystyret, som var i stand til å bekrefte sine mistanker om at brevet var smidd og ikke oppsto i det hele tatt fra en offisiell kilde.

"Merk: Et forfalsket brev er for tiden i arbeidene som tyder på at byen Kassel, sammen med Städische Werke AG, regulerer varmtvannstider og begrenser oppvarmingsproduksjonen for beboerne fra høsten," står det i et innlegg på byens offisielle Facebook-side kort tid etterpå.

Innlegget understreker til slutt at informasjonen er "feil", og mottakere av brevet oppfordres derfor til å "ignorere den og kaste den bort."

Kassel ligger i Vest-Tyskland. Byen har 194 000 innbyggere og er dermed den tredje største byen i delstaten Hesse.