Broen kollapser: Minst 132 døde

31/10/2022 08:51

Emma

Utland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Barn er blant de minst 132 døde.

Minst 132 mennesker er nå omkommet etter at en hengebro kollapset i Indias vestlige delstat Gujarat, ifølge delstatens innenriksminister Harsh Sanghavi.

Hendelsen fant sted søndag kveld rundt klokken 18.30 lokal tid i byen Morbi.

"Rundt 200 personer anslås å ha vært på broen da den kollapset ned i elva nedenfor," sa Sanghavi, og la til at en kabel i den ene enden ser ut til å ha gått i stykker.

"Staten Gujarat har innlevert en kriminell klage mot byrået som overvåket vedlikeholdet av broen. En spesiell etterforskningskomité er satt ned for å undersøke hendelsen," sa Sanghavi.

Personell fra Indias hær, marine og flyvåpen bistår i søk- og redningsoperasjoner, ifølge statsminister i Indias gujaratstat, Bhupendra Patel.

Patel sa at de væpnede styrkene ville hjelpe National Disaster Response Team (NDRF) og State Disaster Response Team (SDRF).

Gujarats statsminister Merja sa at 3 tropper med NDRF, 50 marinepersonell, 30 luftvåpenpersonell, 2 kolonner med hærpersonell og 7 brannvesen fra Rajkot, Jamnagar og Diu ble utplassert for rednings- og hjelpearbeid. Han sa også at det er opprettet en isolasjonsavdeling på det sivile sykehuset i Rajkot for behandling.

Ofrenes familier vil motta penger fra statsministerens nasjonale hjelpefond, ifølge Indias statsminister Narendra Modi. Modi tvitret og sa at han er «dypt trist» over tragedien ved Morbi, og sa at rednings- og hjelpeoperasjoner er i gang.

Det skriver CNN.

TV-bilder viste dusinvis av mennesker som holdt kablene og restene av broen da nødhjelpsteam forsøkte å nå dem, melder Reuters.

Noen klatret opp den ødelagte strukturen for å nå elvebredden, mens andre svømte i sikkerhet.

Den 230 meter lange broen ble bygget i det 19. århundre og ble først gjenåpnet for publikum i forrige uke etter renoveringsarbeid.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.