Chris lot hunden svømme i sjøen: Det skulle han aldri ha gjort

21/10/2022 12:49

Emma Sletta

Utland
En Labrador er død etter å ha tatt en svømme tur ved stranden.

Det som skulle ha vært en hyggelig tur til stranden endte i stedet i tragedie for amerikanske Chris Taylor og hunden hans O.G.

En mandag hadde Chris Taylor fra Tampa Bay, Florida, tatt sin svarte labrador til vannet, hvor hunden lystig hadde badet og lekt i bølgene.

Det skriver Fox 13 News.

De to ble på stranden hele dagen, men da kvelden nærmet seg, kunne Chris Taylor se at den seks år gamle hunden ikke var helt seg selv.

– Mot slutten av kvelden ble han forståelig nok sliten og begynte å vakle litt etter en lang dag på stranden. Til slutt tok vi ham med til bilen. Han hadde litt diaré og følte seg ikke bra, sa Taylor, ifølge Fox News, som kjørte hjem med hunden sin.

Dagen etter så det ut til at O.G. hadde blitt bedre, men onsdag var det klart at noe var veldig galt med hunden. Den sluttet helt å spise, og reagerte til slutt ikke på navnet sitt.

Dette fikk Chris Taylor til å skynde seg til en veterinær med hunden, men kort tid etter ankomst ble han fortalt at O.G.s hjerne hadde begynt å hovne opp, og kroppen hans reagerte ikke på medisinen veterinæren hadde gitt den alvorlig svekkede labradoren.

Derfor måtte Chris Taylor ta det vanskelige valget om å få sin elskede hund avlivet.

– Det føles fortsatt surrealistisk. Det føles ikke riktig. Jeg må være i stand til å forstå det og innse at det er ekte og at han er borte, sier en ulykkelig Chris Taylor.

Deretter kunne veterinæren fortelle ham den både overraskende og sjokkerende årsaken til hundens plutselige sykdom.

O.G. hadde drukket for mye sjøvann og hadde blitt saltforgiftet.

Siden da har veterinær Melissa Webster forklart at saltvannforgiftning er en skjult fare for mange hundeeiere, da deres kjæledyr reagerer veldig annerledes på inntaket av sjøvann. Melissa Webster sier også at hun selv hadde en hund som ble syk av å drikke saltvann.

"Da jeg tok min lille valp til stranden for første gang, var vi bare der i 10 minutter. Han drakk det [sjøvann] som om det var vannet i et svømmebasseng," forklarer Melissa Webster.

Hun råder derfor hundeeiere til alltid å ha rikelig med ferskvann i bilen når de drar på stranden med sin firbente venn. Det er imidlertid langt fra sikkert at ferskvann kan gjøre en forskjell når hunden din har konsumert store mengder sjøvann.

"For hunden min var 10 minutter mer enn nok [til å bli syk]. Selv om vi hadde tatt med ferskvann, som han drakk, og vi tok pauser underveis. Ulykker kan fortsatt forekomme," sier Webster.

I tillegg til å ta med vann, råder hun også folk til å være oppmerksomme på om hunden deres plutselig får diaré eller begynner å kaste opp. Det kan være et tegn på saltforgiftning.

Etterlatt med tapet og sorgen, har Chris Taylor nå bestemt seg for å fortelle sin historie for å advare andre hundeeiere om tragedien som kan lure på stranden.