Da den 11 år gamle jenta fikk hjernesvulst, trodde ingen at hun ville overleve: Men så skjedde det noe uforklarlig

28/10/2022 10:01

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Det er ikke mange ting som er verre enn kreft. Ingen fortjener å bli utsatt for denne forferdelige sykdommen.

Roxli Doss (11) fra Texas i USA fikk påvist alvorlig hjernesvulst i juni i fjor.

De fortvilte foreldrene tok jenta med til fem forskjellige sykehus. Alle var like trygge. Diagnosen var den samme på alle sykehusene, og foreldrene fikk beskjed om at det ikke fantes behandling for kreften Roxli hadde fått.

Det skriver Daily Mail.

Jenta ble likevel satt på strålebehandling, og i september i fjor ble legene sjokkert. Da de så på bildene etter siste MR-undersøkelse, var det ikke lenger spor av svulsten.

Nå er 11-åringen helt frisk og gjør det hun liker best, som er å ri på hest.

Den typen hjernesvulst Roxli mottok legger press på et område av hjernen som styrer flere viktige funksjoner som pust, søvn og blodtrykk, ifølge Daily Mail.

Over tid vil svulsten påvirke hjertet, halsen, synet og balansen.

De fleste som får denne typen hjernesvulst lever ikke mer enn et år etter diagnosen, så mange oppdager bare svulsten sent.

De første symptomene på denne typen hjernesvulst er problemer med gang, syn og balanse.

"Da jeg først så bildene av MR-skanningen, var det utrolig. Svulsten kunne ikke lenger sees, noe som er svært uvanlig," sier Dr. Virginia Harrod.

Bildene nedenfor viser "miraklet". På bildene til venstre, tatt før strålebehandling, kan du tydelig se svulsten. Bildene til høyre ble tatt noen måneder senere, og svulsten er sporløst forsvunnet.

Foto: Privat