DHL-bud hører røykvarsleren i barnehagen og blir en helt

18/07/2022 07:46

Emma Sletta

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Historier om upålitelige budfirmaer som kaster pakkene eller ikke ringer på dørklokken, har blitt delt flittig.

Men DHL-budet, som sto foran en barnehage i Kronshagen i Schleswig-Holstein og ønsket å levere en forsendelse, fortjener bare ros.

Han stoppet ved en barnehage, men da han åpnet døren, hørte han lyden av røykvarsleren som hørtes høyt fra en høyere etasje.

Han nølte ikke og skyndte seg opp trappen til første etasje, hvor barnehagens kjøkken var.

Det var ingen til stede, men komfyren var på. Dessuten lå noe på komfyren som hadde begynt å smelte, og røyken hadde utløst alarmen.

Det tar ikke lang tid før kjøkkenet brenner.

DHL-budet slo av ovnen og slo av røykvarsleren. Så åpnet han vinduet for å slippe ut røyken.

Før han dro, la han forsendelsen på et trygt sted, samt la igjen en lapp til barnehageansatte.

"Hei. Den var åpen og røykvarsleren hylende. Jeg slo av komfyren og åpnet vinduet. Pakken ligger ved inngangen. Med vennlig hilsen Frahm."

Lærerne hadde ført barna ut av bygningen gjennom bakinngangen for å bringe dem i sikkerhet da alarmen gikk - og ringte brannvesenet.

Da brannmannskapene fant budets lapp, var de like begeistret for budets arbeide som barnas foreldre og barnehageansatte som hadde ønsket å finne Frahm for å takke ham.

"Frahm fant problemet, løste det, og han vil ikke engang bli anerkjent for det - han ville bare fortsette å gjøre jobben sin," sa en politibetjent om budets reaksjon.

Pakkebudet ble hyllet som en helt på Twitter. Ikke rart, fordi han tilfeldigvis hadde forhindret en brann mens samvittighetsfullt leverte pakken sin.

Man kan bare beundre slik nonchalance.