Ekspert advarer: Derfor bør du ikke sitte på toalettet i mer enn 5 minutter

18/08/2022 08:22

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge flere eksperter gjør du noe galt hvis du tilbringer mer enn fem minutter på toalettet.

Forskning fra Topss Tiles viser at briter tilbringer omtrent 3,5 timer i uken på toalettet. Dette er delt inn i turer på toalettet som har en gjennomsnittlig varighet på fem minutter, som de har mellom fire og syv per dag.

Hvis du syntes at fem minutter i gjennomsnitt høres voldsomt ut, siden det ikke alltid tar så lang tid og spesielt ikke for menn, er det en god grunn til det. 

Britene bruker mye tid på telefonene sine når de er på toalettet, skriver LADbible.

Det kan være mange grunner til dette, men som utgangspunkt er det fordi det er et av de få stedene hvor du har personvern. På samme måte er det også lite sannsynlig at folk stiller spørsmål ved at du tilbringer lang tid på toalettet.

De aller fleste trenger litt tid for seg selv i løpet av dagen, og det er derfor mange liker å tilbringe litt ekstra tid på toalettet, for å få fred i en travel hverdag.

Nå advarer imidlertid en rekke eksperter om å tilbringe for lenge på toalettet. Hvis du tilbringer lang tid på toalettet, bidrar det til å øke risikoen for å få hemorroider.

Hvis du leser dette mens du sitter på toalettet og allerede har sittet der ute i fem minutter, er det kanskje på tide å gå videre.

Ifølge Mayo Clinic, sitter på toalettet i lang tid eller virkelig presser for å få noe ut kan øke risikoen for å få hemorroider, noe som kan være svært smertefullt.

Hvis du sitter og klemmer for lenge, kan det legge press på venene rundt hullet, noe som kan forårsake flere forskjellige helseproblemer, og derfor bør du naturlig unngå dette.

Heldigvis vil de fleste av disse negative effektene gå av seg selv over tid. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle, og derfor kan du bli tvunget til å ta en tur til legen.

Risikoen for at du lider av hemorroider øker etter hvert som du blir eldre. Hvis du ikke er veldig fysisk aktiv, øker risikoen også, og derfor er en aktiv livsstil absolutt verdt å streve etter.

I tillegg er det også en fordel hvis du har et sunt kosthold. Uten at det er for detaljert, bør du prioritere en høyfiber diett, da det vil føre til at du gjør mindre innsats på toalettet.

Hvis du har vært på toalettet i fem minutter uten at noe kommer ut, kan det være et tegn på at du ikke beveger deg nok. I et slikt tilfelle bør du derfor øke treningsmengden.