Fire nye smittetilfeller sender 1 000 000 i isolasjon

Foto: Shutterstock

Få smittetilfeller har sendt mange mennesker i isolasjon.

Akkurat nå virker nok en korona-nedstengning i Norge som en fjern ting. Selv om den positive renten for tiden er rundt 20%, har de fleste sannsynligvis ikke korona som en del av sine daglige tanker.

Les også

SSI: Tidligere omicroninfeksjon beskytter mot ny variant

I Kina, ikke overraskende, er man heller ikke en stor fan av koronaviruset. I Wuhan, hvor det første utbruddet oppsto, er de nå igjen underlagt tøffe restriksjoner.

Innbyggerne i Jiangxia-distriktet har fått pålegg om å oppholde seg inne i hjemmene sine i tre dager etter at fire tilfeller av COVID-19 er registrert. Det skriver BBC.

Kina kjører fortsatt en «null covid»-strategi, som inkluderer massetesting, strenge isolasjonsregler og lokale nedstengninger. Det har også fungert med tanke på å begrense dødsfall.

Men strategien står overfor økende motstand ettersom borgere og bedrifter fortsetter å måtte håndtere svært strenge restriksjoner.

I Wuhan ble to tilfeller av infeksjon funnet for noen dager siden. Ytterligere to tilfeller ble oppdaget gjennom smittesporing, og kort tid etter ble nedstengningsordren på plass.

Wuhan ble kjent over hele verden tidlig i 2020 som det første stedet hvor forskere oppdaget det nye koronaviruset - og den første byen som ble satt under harde restriksjoner.

Senere ble Kina kjent som en covid-suksesshistorie, med restriksjoner løftet mye tidligere enn i mange andre land.

Dessverre for kineserne er Kina i retrett som følge av den svært tøffe "null covid" -strategien den fortsetter å kjøre.

Strategien ble lansert for alvor i forkant av vinter-OL tidligere i år. Her var Kina verten, og derfor ønsket de å unngå høy infeksjon for enhver pris.

Les også

Borgere i sjokk over brev: Slå av radiatoren og reduser vannforbruket eller få en bot på 37.000 kroner