Forfatteren bak 'How to murder your husband' mistenkt for drapet på mannen sin

08/04/2022 11:11

Emma Sletta

Utland
Foto: Multnomah County Sheriff
Foto: Multnomah County Sheriff
Hvis du skal drepe mannen din, er det neppe en god idé å gi ut en bok der du forklarer hvordan du gjør det, hva motivet kan være, og hvordan du slipper unna med det.

Det er imidlertid akkurat det 71 år gamle Nancy Crampton-Brophy mistenkes for å ha gjort.

Den eldre damen publiserte boken 'Hvordan drepe mannen din i 2011, og akkurat nå, ifølge Unilad, er hun  tiltalt for å ha drept mannen sin på 27 år, Daniel Brophy, i 2018 - syv år etter utgivelsen av boken.

Rettssaken er ennå ikke avsluttet hovedsakelig på grunn av forsinkelser på grunn av koronapandemien, men den startet igjen mandag 4. April.

Foto: Multnomah County Sheriff

Nancy er mistenkt og siktet for å ha skutt og drept mannen sin, som jobbet som kokk og ble funnet død på kjøkkenet til Oregons kulinariske institutt 2. Juni 2018.

Her hadde han ett skuddsår i ryggen og ett i brystet.

Kort tid etter Daniels tragiske død skrev Nancy følgende på Facebook: «Jeg har triste nyheter å dele. Min mann og beste venn, kokk Dan Brophy, ble drept i går morges.

Innlegget fortsatte: "For de av dere som er nær meg og føler at jeg fortjener en telefonsamtale, har du rett, men jeg har vanskelig for å forstå noe akkurat nå."

Det var imidlertid ikke mer enn tre måneder før Nancy i september 2018 ble arrestert og siktet for drapet på sin egen mann, som politiet mener hun drepte fordi hun ønsket hans livsforsikring på mer enn $ 1,5 millioner (omkring 10 millioner kroner) betalt.

Nancy selv har skrevet i sin bok fra 2011 at det første og mest åpenbare motivet for å drepe mannen hennes er penger.

– Skilsmisse er dyrt, og vil du virkelig dele eiendelene dine? Eller hvis du giftet deg for pengene, har du ikke rett til alt?» står det i boken, som også lyder:

– Det lange og korte er at politiet ikke er dumme. De ser på deg først. Så det er nødvendig at du er organisert, nådeløs og veldig smart. Menn har forsvunnet fra cruiseskip før, hvorfor kan ikke din?

Siden pågripelsen i september 2018 har Nancy erklært seg ikke skyldig, og forklart at hun var i parets felles hjem på tidspunktet for forbrytelsen.

Overvåkningskameraer har imidlertid avslørt at hun kjørte rundt i området i en varebil kort tid før drapet.

«Selv om det første skuddet sannsynligvis lammet Dan Brophy og fikk ham til å immobile [og] ligge på ryggen, gikk Nancy Brophy deretter bort til det hjelpeløse offeret og skjøt ham igjen på kloss hold, punkterte hjertet og sørget for at Daniel Brophy ville dø,» skrev aktor i tiltalen i 2020.

Rettssaken har nå endelig begynt igjen og forventes å avsluttes innen syv uker.