Forvirret mor klarer ikke forstå hvorfor den nyfødte datteren hennes stinker fisk - så oppdager legene den ekle årsaken

11/10/2017 12:00

Anniken Hauge

Utland
En nybakt mor fikk en ubehagelig overraskelse da hun luktet på datteren sin to dager etter fødselen.

Det er noe helt spesielt når man lukter på sin nyfødte baby. Men den australske moren Cassie Hamer hadde en litt annen opplevelse da hun luktet på den lille datteren sin Lucy.

To dager etter hun kom til verden, begynte nemlig det lille barnet å lukte som et fiskemarked.

Det foteller moren i et blogginnlegg på Kidspot.

- Selv om tallerknene var ryddet vekket, hang det en markant lukt av fisk i rommet. Jeg pakket min pastellfargede øyesten ut og snuste på henne. Ja, det var Lucy, skriver Cassie Hamer.

- Hun luktet som om noen hadde lagt gammel tunfisk i armhulene hennes og latt det ligge der. 

I håp om å få den ubehagelige lukten til å forsvinne, bestemte Cassie Hamer seg for å gi Lucy sitt første bad. Men selv om fiskelukten forsvant for en stund, kom den tilbake dagen etter.

Moren bestemte seg derfor for å vaske barnets navlestump ren, i et forsøk på å komme lukten til livs. Men det hjalp lite. Barnet luktet fortsatt.

Det kunne jordemødrene også konstatere da de snuste på Cassie Hamers lille datter, uten å kunne si noe om hvor den merkelige lukten kom fra.

- ​På dette punktet var jeg i ferd med å bli litt bekymret. Jeg mener, fysisk virket det ikke som om det var noe galt med henne. men babyer bør lukte pudder og melk, ikke fiskepudding, skriver Cassie Hamer.

Da en barnelege hørte om det usedvanlige problemet, hadde han heldigvis et forslag til en løsning. Han ba Cassie Hamers om å bade barnet i Phisohex, en væske som blant annet finnes i ansiktsrens mot kviser. 

Etter en enkelt vask med Phisohex var lukten av fisk forsvunnet som dugg for solen og kom aldri tilbage igen.

- Det så ut til at Lucy hadde fått en hudbakterie på turen ned gjennom vaginaen, forklarte Cassie Hamers.

- I år fyller Lucy fem år, og neste år starter hun på skolen. Men jeg tenker alltid på henne som min lille fisk, som hele tiden står på, løper rundt som en gærning, hele tiden vrir seg og går mot strømmen. Min lille fisk, bare uten lukten.

Du kan lese hele Cassie Hamers blogginnlegg her.

Modell lagt for hat: Derfor lot jeg barnepiken passe min syv dager gamle datter