Fransk forfatter: Kvinner over 50 år er for gamle til å bli elsket

26/06/2022 08:42

Emma

Utland
Foto: Francois Lo Presti/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Francois Lo Presti/AFP/Ritzau Scanpix
En fransk forfatter mener at kvinner over 50 år er for gamle til å bli elsket.

En populær fransk forfatter og TV-vert har forårsaket raseri etter å ha hevdet at han var "ute av stand" til å elske en kvinne som er over 50 år. Det skriver The Guardian.

"Kom igjen. La oss ikke overdrive! Det er ikke mulig... altfor gammel," fortalte 51 år gamle Yann Moix til et magasin.

I et intervju med den franske utgaven av Marie-Claire sa Moix, som har skrevet flere prisbelønte romaner, at kvinner i 50-årene var «usynlige» for ham.

– Jeg foretrekker yngre kvinners kropper. Det er alt. Liket av en 25 år gammel kvinne er ekstraordinært. En 50 år gammel kvinnekropp er ikke ekstraordinær, sier han, og legger til at han foretrekker å date asiatiske kvinner, og spesielt koreanere, kineanere og japanere.

"Det kan være trist og reduktivt for kvinnene jeg går ut med, men den asiatiske typen er tilstrekkelig rik, stor og grenseløs at jeg ikke skammer meg."

Moix har vunnet en rekke litterære priser, inkludert den prestisjetunge Prix Goncourt for en første roman samt Prix François Mauriac fra Académie Française for sin debut i 1996 'Jubilations Vers le Ciel'. I tillegg har han også regissert tre filmer og er vert for et populært TV-talkshow.

Hans uttalelser har forårsaket både raseri og sinne på sosiale medier.

Journalist og forfatter Colombe Schneck, som er 53 år gammel, har - som svar på Moix - publisert et bilde av baken sin på Instagram med følgende tekst:

"Voila! Baken til en kvinne på 53 år. For en idiot du er, du vet ikke hva du går glipp av, du og din lille, klønete hjerne."

Mona Chollet, feminist og forfatter, har uttalt at Moix er en 'trist gentleman', mens Laura Hulley, som jobber i den politiske avdelingen til den britiske ambassaden i Paris, skrev følgende på Twitter: "Godt nyttår, sexister overalt!"

Valerie Trierweiler, en tidligere førstedame, tvitret også om Moix på fjerde årsdagen for terrorangrepet på den satiriske avisen Charlie Hebdo.

Den franske parlamentsrepresentanten Olivia Gregoire, en talskvinne for Macros parti La République en Marche (LREM), tvitret: «Veldig stilig Yann Moix. Veldig stilig. Men akkurat som dumhet og vulgaritet ikke har noen alder, er det betryggende i hans tilfelle, da jeg tviler på at mange kvinner ønsker (disse egenskapene)."