Fransk politisjef avslører øyeblikket hun fant prinsesse Dianas perler etter ulykken

22/08/2022 08:23

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den franske politisjefen som ledet etterforskningen av prinsesse Dianas død har avslørt det øyeblikket hun oppdaget prinsessens perler etter tragedien for nesten nøyaktig 25 år siden.

Detektivsjef Martine Monteil skal ha vært den første som ankom ulykken som krevde livene til Diana, partneren Dodi Fayed og sjåføren Henri Paul 31. August 1997.

Martine Monteil mintes hvordan hun var «besatt» av å lete etter bevis, inkludert perlene, i et forsøk på å finne ut sannheten om hva som skjedde i Pont de l'Alma-tunnelen.

Hennes vitnesbyrd er omtalt i den første episoden av en firedelt dokumentarserie med tittelen Investigating Diana: Death in Paris. 

Det skriver Metro.

Dokumentaren vil også inneholde intervjuer med kriseteam og detektiver som jobbet for å finne svar.

Martine Monteil mintes hvordan teamet hennes begynte å finne små spor etter å ha ankommet ulykkesstedet, melder Mail Online.

– Vi så tegn på bremse spor. Biter av rødt lys fra en annen bil. På siden av bilen var det spor av maling. Jeg fant til og med noen små perler. De tilhørte prinsessen, sier Martine Monteil.

Fransk politi, som er fast bestemt på å avsløre sannheten, ble tvunget til å navigere ved vitnesbyrd om "upålitelige vitner og fallible minner".

De tok paparazziene i varetekt og rekonstruerte ruten for å samle øyeblikkene før og etter ulykken, inkludert folk som kunne ha krysset sine veier med bilen eller motorsyklene.

Detektivoffiser Eric Gigou beskrev 'kappløpet mot tiden' som startet 'fra det øyeblikket vi fikk saken fordi menneskelig hukommelse er flyktig og over tid forsvinner minnene.'

Dokumentaren vil også utforske de utallige konspirasjonsteoriene som dukket opp i kjølvannet av tragedien.

Det vil også inkludere intervjuer med Metropolitan Police og se på hvordan Scotland Yard håndterte et notat som beskriver Dianas frykt for at hun ville bli drept i en iscenesatt bilulykke - en spådom som senere ble kjent som Mishcon Note.