«Friends»-stjerne snakker ut om vanskelig tid: Glad for å være i live

21/10/2022 11:46

Emma Sletta

Utland
I en ny bok forteller Matthew Perry skremmende detaljer om misbruket sitt.

I 'Friends' spiller Matthew Perry den nesten alltid glade Chandler Bing. Serien har vært en stor global suksess siden den hadde premiere for 28 år siden.

Matthews privatliv har imidlertid vært alt annet enn liv og glade dager. Faktisk har det vært helt motsatt.

Matthew har misbrukt både alkohol og narkotika i mange år, og kulminerte for fem år siden i at han nesten kostet ham livet.

Perry snakker åpent om dette i en ny bok med tittelen "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing."

Perry forteller at han i en alder av 49 år kjempet for livet i flere uker. Perry hadde et misbruk av opiater, noe som til slutt resulterte i et hull i tarmen.

Dette betydde at Perry måtte tilbringe to uker i koma. Fem måneder med sykehusinnleggelse og ni måneder med stomi var den harde virkeligheten for «Friends»-stjernen.

Da Perry først ble innlagt på sykehuset, fortalte legene familien at Matthew bare hadde 2 prosent sjanse for å overleve. Han ble koblet til en ECMO-maskin, som avlaster hjertet og lungene med pusten.

"Det er vanligvis ikke noe man slipper unna med i live," sier Perry til People.

Totalt ble fem personer koblet til en ECMO-maskin på sykehuset den kvelden, og bare Matthew overlevde. Det faktum fikk ham til å tenke hvorfor.

Men hvorfor var Matteus den eneste som overlevde som den eneste av de fem personene? Perry sier at han ikke ønsket å dele sine skremmende opplevelser før han følte seg trygg på ikke å falle tilbake i misbruket igjen.

Derfor er boken og memoarene først utgitt nå.