Her er verdens minste McDonald's-restaurant: Det er knapt nok plass til en Big Mac

12/08/2022 07:33

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Verdens minste McDonald's restaurant er nok mye mindre enn du tror.

Vi mennesker er ofte tiltrukket av store ting (igjen ... ikke på den måten).

Bare se på kjente attraksjoner som pyramidene i Egypt, Eiffeltårnet i Frankrike eller Burj Khalifa i De forente arabiske emirater.

Mange selskaper prøver derfor å lage store butikker, utstillingslokaler, museer, restauranter eller lignende noen få steder i verden for å tiltrekke seg gjester, og McDonald's er ikke noe unntak.

Ifølge Faktalink har kjeden en 2600 kvadratmeter stor restaurant i Beijing i Kina, som har mer enn 1000 ansatte og plass til 700 sittende gjester. 

Denne restauranten er den største McDonald's-restauranten i hele verden, og selv om det er langt fra å være verdens største restaurant, har burgerkjeden faktisk en restaurant som kan ta plassen til verdens minste restaurant ... Det er i hvert fall utrolig lite.

Faktisk er restauranten, som ligger i Sverige, så liten at det knapt er plass til en hel Big Mac-meny inne, men det er plass til tusenvis av "gjester".

Forvirret? Så les videre.

Restauranten er ikke ment for mennesker, men heller bier, noe som også er grunnen til at den har fått navnet 'McHive' (ed. McBikube).

Artikkelen fortsetter under videoen...

Restauranten er komplett med McDonalds skilt, uteservering og innkjøring, men når du løfter taket og ser inn, er det klart at det ikke serveres burgere i restauranten, ifølge  Travel and Leisure.

På den annen side er det rom for tusenvis av bier å produsere honning, da restauranten nettopp dukket opp da McDonald's i Sverige ønsket å redusere karbonavtrykket ved å plassere bikuber på takene på restaurantene sine.

Den ideen førte til at kjeden gikk 'all-in' og lage en hel miniatyr McDonald's, som utelukkende skulle være til nytte for biene.

"Initiativet startet lokalt, men vokser nå", forklarte en talsperson for det kreative teamet bak ideen, utdypet: "Flere franchiser rundt om i landet [Ed. Sverige] deltar nå og har også begynt å erstatte gresset rundt restaurantene sine med blomster og planter som er viktige for trivselen til ville bier."

Planen er at verdens minste McDonald's restaurant etter hvert skal selges på auksjon, og inntektene går til «Ronald McDonald»-huset i Sverige.