Kvinne advarer med sindssyke bilder: Derfor må du ALDRI ha føttene på bilens dashboard

09/08/2017 21:30

Ida Veiden Brakstad

Utland
En kvinnes liv endret seg totalt på et øyeblikk fordi hun ikke tok faren ved å sitte med beinene på bilens dashboard alvorlig. Nå ønsker Audra Tatum å advare andre mot å begå den samme dumme feilen som henne.

For to år siden ble livet til amerikanske Audra Tatums endret dramatisk. Det skriver CBS News.

Den 2. august 2015 satt hun på passasjersetet i hennes og mannens bil. De skulle hjem til foreldre hennes for å hente barna som hadde blitt passet. 

Audra Tatum fra Walker County i Georgia gjorde som hun pleide å gjøre når hun skulle sette seg godt til rette i bilen - slang beinene opp på dashboardet og lente seg tilbake i setet. Slik slappet hun av best. 

Mannen hennes pleide å advare henne mot å sitte i den stillingen fordi hvis de var ute for en ulykke ville hun øyeblikket brekke beinene. Men Audra Tatum lyttet ikke. Hun svarte vanligvis bare at hun nok skulle rekke å ta ned føttene hvis uhellet var ute.  

Men den dagen - på vei hjem til barnas besteforeldre - lærte Audra Tatum på den harde måten hvorfor man aldri skal sitte med beinene oppe. Plutselig svingte en bil ut foran dem og de hadde ingen skanse til å svinge utenom den.  

Audra Tatum og mannen hennes kjørte rett inn i bilen i høy fart.  

Alle unnslapp ulykken med kun skrammer - bortsett fra Audra Tatum. Det ene beinet hennes var fullstendig krøllet sammen. 

- Airbagen ble utløst - noe som kastet foten min opp i luften og knuste nesen min. Da jeg kikket ned på foten min vendte den opp mot meg. 

Den amerikanske trebarnsmoren hadde både brukket nesen, ankelen, lårbeinet og armen i sammenstøtet med den andre bilen.  

Audra Tatums fot vendte feil vei og hennes lårbein ble knust.

- Hele min høyre side var stort sett brukket - kun på grunn av min egen uvitenhet. Jeg er ikke supermann. Jeg kunne ikke fjerne føttene mine i tide, sier Audra Tatum til CBS News.

I etterkant måtte hun gjennom mange operasjoner og flere ukers fysioterapi. Hun kunne først gå igjen én måned etter ulykken.

I dag, to år senere, kan Audra Tatum ikke lenger arbeide som sykepleier fordi hun ikke kan løfte pasientene på grunn av skadene sine. 

- Jeg kan ikke stå oppreist i mer enn fire timer. Etter fire timer er jeg oppløst i tårer, forteller hun.

Audra Tatum har bestemt seg for å dele sin forferdelige opplevelse for å advare andre mot å ikke ta faren ved å sitte med beina på dashboardet alvorlig. Og hun håper at hennes historie blir delt vitt og brett:

- Hvis det kan redde én person fra å oppleve det samme og gjennomgå det her, så ville det være vidunderlig. 

Ali vil advare andre etter mystiske brennmerker i sofaen: 'Jeg trodde det spøkte’