Kvinne utestengt fra dyrehage: Hadde affære med sjimpanse

20/07/2022 08:46

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En dyrehage har bestemt seg for å utestenge en kvinne fordi hun hadde en affære med en sjimpanse.

En dyrehage i Belgia har blitt tvunget til å ta en beslutning om å utestenge en kvinne fra deres dyrehage. Årsaken til dette er ganske rar, da det skyldes det faktum at hun hadde en affære med en sjimpanse som heter Chita.

Chita ankom Antwerpen Zoo i Belgia for 30 år siden, og har derfor bodd mesteparten av livet i den belgiske dyrehagen. Her har han levd et liv med de andre sjimpansene, som han har hatt gode relasjoner med.

Dette var imidlertid bare sant inntil for fire år siden, da kvinnen Adie Timmermans kom innom anlegget der Chita bor. Det er klart at et spesielt forhold raskt ble opprettet mellom dem, for siden da har hun besøkt dyret hver eneste uke. Men nå er det over, skriver Newsweek.

"Jeg elsker det dyret, og han elsker meg. Jeg har ikke noe annet. Hvorfor vil de ta det bort? Vi har en affære, det må jeg bare si," sa Adie Timmermans i et intervju med Newsweek.

Til tross for at ordet affære kan lede sinnet til flere forskjellige ting, har forholdet deres ikke vært som de fleste tror. På den annen side har det vært et ganske fredelig forhold.

I løpet av de fire årene Adie kom for å besøke Chita minst en gang i uken, har de vinket og sendt luftkyss til hverandre over gjerdet. Så det er det Adie Timmermans beskriver som "en affære".

Imidlertid vil hun ikke lenger ha mulighet til å gjøre det, da hun har blitt utelukket fra hele dyrehagen. Årsaken er at dyrepasseren er av den oppfatning at det ikke er mulig for Chita å danne riktige forhold til de andre sjimpansene i anlegget, da han var opptatt av Adie hele tiden.

Som et resultat hadde de andre sjimpansene begynt å ignorere ham, noe som resulterte i at han tilbrakte mesteparten av dagen alene. Dyrepasserne i dyrehagen i Antwerpen vil nå rette opp dette, og derfor vil de prøve å gjenopprette Chitas forhold til de andre sjimpansene.