Lærer halshugget: Drapsmann ba elevene om å utpeke han

22/10/2020 16:30

Emma Sletta

Utland
Den 18 år gamle morderen ba elevene på skolen om å identifisere læreren.

Det er ifølge den franske antiterroraktoren Jean Francois Ricard etter at en historielærer ble halshugget på en skole i nærheten av Paris.

Den drepte læreren har blitt identifisert som Samuel Paty. Han var historie- og geografilærer.

Det er det B.T. sier.

Har vekket sinne blant muslimer

Samule Paty var godt kjent i forstedene etter at han forårsaket sinne blant muslimske foreldre til elever på skolen. Det er fordi han hadde vist tegneserier av profeten Muhammed i undervisningen.

Som et resultat mottok både skolen og Samuel trusler fra muslimske foreldre.

Jean Francois sier videre at gjerningsmannen har delt et bilde av den drepte læreren på Twitter, der han innrømmer at han har drept læreren.

«Jeg henrettet en av helveteshundene dine som hadde våget å avmyst høre Muhammed», skrev han på sitt innlegg på Twitter.

Det er rapportert at bilder av den drepte ble funnet på gjerningsmannens telefon. Gjerningsmannen, som selv ble skutt og drept av politiet etter drapet, var ikke kjent for myndighetene.

Islamsk stat

Politiet sa at ni personer satt i varetekt i forbindelse med etterforskningen, inkludert foreldrene til et barn på skolen der han jobbet.

Det viste seg da at en av de arresterte hadde en halvsøster, som tidligere har vært et aktivt medlem av islamsk stat.

Dette er imidlertid ikke den første hendelsen som involverer islamsk stat. Frankrike har de siste årene lidd en rekke angrep av islamister.

I september ble en mann pågrepet etter et økseangrep der to personer ble skadet. Det ble ansett som en terrorist.