Leder av Den russiske republikk: Vi tar "Kiev og alle andre byer"

11/04/2022 08:13

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ramzan Kadyrov spår at Kiev vil komme under russisk kontroll.

Den fungerende lederen for den russiske republikken Tsjetsjenia, Ramzan Kadyrov, har sagt at Russlands pågående omplassering av tropper ikke betyr at Ukrainas hovedstad Kiev vil unnslippe å bli okkupert av russerne.

I løpet av den siste uken har russiske tropper trukket seg tilbake mot øst, og mange har håpet at dette er et tegn på at russerne har møtt mer motstand fra ukrainerne enn de forventet.

Dette kan også være tilfelle, men dessverre betyr det ikke at russerne har gitt opp håpet om å overta Kiev, blant annet.

Landets president Vladimir Putin har kunngjort at Russland vil utplassere opptil 200.000 ekstra soldater i Ukraina og dermed fortsette invasjonen.

Imidlertid ser det ut til at fokuset til russiske tropper akkurat nå er på å "frigjøre" de østlige ukrainske regionene Luhansk og Donetsk, som har noen pro-russiske innbyggere og tidligere har lagt grunnlaget for voldsomme kamper mellom russisk-støttede opprørere og ukrainske soldater.

Nå har Kadyrov, en fryktet mann og en av Putins nære allierte, bekreftet at fokuset er på Luhansk og Donetsk.

– Det kommer til å bli en offensiv. Ikke bare mot Mariupol, men også andre steder, byer og landsbyer. [...] Vi vil i utgangspunktet frigjøre Luhansk og Donetsk fullstendig  , sa han i en video delt på meldingstjenesten Telegram, ifølge  TV 2 mandag.

Dessverre understreket han også at dette ikke betyr at andre byer i Ukraina «unnslipper».

«Så tar vi Kiev og alle andre byer,» sa han.

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.