Mamma ville besøke kjæresten: Forlot 18 måneder gammel datter alene i seks dager

25/07/2022 09:51

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
For en italiensk kvinne var det viktigere å besøke sin nye kjæreste enn å ta vare på sin lille datter. Moren er nå siktet for overlagt drap.

Et tilfelle av forsømmelse mot et barn har utløst skrekk i Italia.

Likene av 18 måneder gamle Diana ble funnet i morens leilighet i utkanten av Milano onsdag i forrige uke. Det var moren selv, Alessia P., som varslet politiet. Det viste seg imidlertid snart at det ikke var en ulykke.

Etterforskere fant en tom flaske og en halvtom flaske beroligende midler ved siden av  jentas kropp, som lå i en barneseng. Hvorvidt den 36 år gamle moren hadde dopet lille Diana før hun dro, kunne ikke avgjøres før etter obduksjonen, opplyser italienske myndigheter. 

I det minste vil det passe beskrivelsene som naboene har kommet opp med. De fortalte etterforskerne at de aldri hadde hørt barnet skrike.

Alessia P. forlot barnet i forrige uke for å besøke sin nye kjæreste, som bor i Bergamo-provinsen og ikke er barnets far. Hun løy for ham og sa at jenta var sammen med søsteren sin.

"Hun var et hinder for min frihet"

"Jeg visste at det kunne ende slik", var morens første ord til etterforskningsadvokatene.

Det var den eneste gangen hun hadde holdt seg hjemmefra så lenge – men ikke første gang den lille hadde vært alene. I et senere avhør, ifølge rapporter i italienske medier,  skal hun ha sagt om lille Diana: «Hun var et hinder for min frihet».

For tiden ser det ikke ut til at noen psykisk lidelse har spilt en rolle.

"Dette er en person som er skruppelløs og i stand til å begå enhver grusomhet for å tilfredsstille hans personlige behov", siterer den italienske avisen Corriere della Sera fra et notat fra justisministeren.

Ifølge etterforskerne var kvinnen mer opptatt av å forfølge sine romantiske forhold til menn enn å ta vare på barnet sitt.

Alessia P. er ikke kjent av politiet, og hun har heller ikke blitt ansett for å ha lidd av psykiske helseproblemer. Hun er nå tiltalt for forsettlig drap kombinert med grov uaktsomhet.