Meldte 9 år gammel sønn savnet: Nå har foreldre funnet ham 3000 km unna

03/03/2022 14:10

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En 9 år gammel gutt klarte å havne litt lenger unna foreldrene sine enn barn vanligvis gjør når de "løper hjemmefra".

Ni år gamle Emmanuel Marques de Oliveira fra Brasil ga moren noe av et sjokk lørdag morgen, 26. februar, da han ikke lå i sengen sin da hun våknet.

Det skriver Ladbible.

"Jeg våknet klokken 05.30.m., gikk inn på rommet hans og så at han sov som normalt," forklarte moren, Daniele Marques.

Hun utdypet: "Så la jeg meg ned med mobiltelefonen min en stund og reiste meg igjen klokken 07.30, og det var da jeg innså at han ikke lenger var på rommet sitt [...]."

Daniele forklarte også at hun «begynte å få panikk», noe de fleste foreldre kanskje forstår, men at hun skyndte seg å rapportere ham savnet til det lokale politiet i millionbyen Manaus, Amazon, Brasil, der de bor.

Etter en lang dag fylt med bekymringer, fikk Daniele endelig gode nyheter fra myndighetene sent på dagen; Emmanuel ble funnet.

Men ikke i det området som var forventet.

Den 9 år gamle gutten ble funnet i byen Guarulhos, som ligger på den andre siden av landet, som ifølge Google Maps er en 52-timers kjøretur eller 3900 kilometer unna.

Foto: Google Maps

Den lille gutten kjørte dog imidlertid ikke turen, men hadde på uforklarlig vis klart å gå ombord på et LATAM Airlines-fly, som fløy fra flyplassen i hjembyen til kystbyen Guarulhos flyplass på Brasils østkyst.

Mysteriet var enda større da myndighetene i Guarulhos, som fant gutten, kunne fortelle ham at han ikke hadde penger, en flybillett eller personlige dokumenter med ham, og flyplassmyndighetene gjennomfører derfor nå en undersøkelse for å fastslå hvordan det overhode var mulig at den lille gutten kunne gå ombord i et fly helt alene.

Lokalt politi, som har forklart at Emmanuel tidligere har søkt på «hvordan komme seg ubemerket på et fly» på nettet, gjennomfører også en lignende etterforskning.

Imidlertid har de understreket at det ikke er bevis for verken vold i hjemmet eller forsømmelse, og at den eventyrlystne gutten ganske enkelt bare ønsket å dra til byen for å besøke familiemedlemmer.

I en uttalelse sier flyselskapet at gutten ble sendt tilbake til hjembyen om bord på et av flyselskapets egne fly kort tid etter ankomst til østkysten.