Mer enn 500 kilo kokain funnet blant Nestlés Nespresso-kaffebønner

Foto: Shutterstock.com

Ansatte ved en av Nespressos fabrikker i Sveits fikk et sjokk her om dagen da de gjorde et vilt funn blant kaffebønnene som ble brukt til de berømte Nespresso-kapslene.

Selv om Nestlés Nespresso-kapsler er kjent for og brukes over hele verden som blekk for slitne kaffeelskere, overrasket et funn blant kaffebønner ansatte på fabrikken i den sveitsiske kommunen Romont her om dagen.

Det skriver Unilad.

Les også

Foreldre raser: Sønnen spiste pizza og døde

De ansatte gjorde et funn som kan så lyse opp folk, men som ikke har noen plass i kaffekapsler i det hele tatt.

Blant kaffebønnene, som skulle brukes til de berømte Nespresso-kapslene, ble det funnet mer enn 500 kilo kokain, som anslås å ha en gateverdi på rundt 350 millioner kroner.

Politiet sa i en uttalelse at den enorme mengden kokain ble funnet i en lastebil blant en tilførsel av kaffebønner fra Brasil, men Nestlé understreket at det ulovlige stoffet ikke hadde vært i direkte kontakt med kaffebønnene eller fabrikkens maskiner og utstyr.

«Det aktuelle stoffet kom ikke i kontakt med noen av våre produkter eller produksjonsutstyr som ble brukt til å lage produktene våre», sier en talsperson for Nestlé.

– Etter hvert som en politietterforskning pågår, kan vi ikke dele flere detaljer. Vi ønsker å forsikre forbrukerne om at alle produktene våre er trygge å konsumere.

Ifølge Agence France-Press har politiet slått fast at kokainen var 80 prosent ren og trolig var på vei til å bli solgt på det europeiske markedet.

Det er ikke uvanlig at kokain smugles inn blant kaffebønner eller lignende, fordi lukten fra bønnene gjør det vanskeligere for tollerne og politiet å oppdage det ulovlige stoffet.

Det er også normalt at kokain smugles inn i Europa eller USA kommer fra søramerikanske land.

Det er hovedsakelig fra Colombia og Mexico, men også Brasil er ansvarlig for en stor del av verdens kokaineksport. Landet har også den største andelen kokainavhengige i verden. 

Les også

Gjester fikk kjempesjokk da de fikk øye på hva den eldre mannen holdt i hendene