Militærinstruktør mener vi bør kritisere overvektige mennesker i stedet for å promotere dem: Nye rekrutter er feite og bør ‘manne seg opp’.

28/07/2022 13:52

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En britisk militærinstruktør har kritisert den voksende kroppspositiviteten i samfunnet, og anklaget den for å fremme fedme og usunne vaner.

2020-tallet er (og vil være) et tiår som virkelig har satt (og setter) nye standarder for likestilling, men også for ulike seksualiteter, etnisiteter og kroppstyper.

Spesielt kroppspositivitet har vært veldig oppe i tid, og flere kjente motemagasiner og merker har benyttet seg av såkalte "plus size" -modeller, som har mer på sidebenene enn modeller vanligvis har.

Denne «bevegelsen» har fått mye ros fra mange, akkurat som flere har begynt å kjempe for å fjerne det urealistiske ideelle bildet på sosiale medier som Instagram, men andre mener også at det er en feil utvikling.

Det inkluderer Farren Morgan, en treningsinstruktør i den britiske hæren, ifølge Ladbible.

Han mener at den voksende kroppspositiviteten har overtatt og heller er en fremme av fedme og usunne vaner, som han tydelig ser i sitt daglige arbeid, hvor rekruttene ifølge ham har blitt tykkere og lat.

Morgan mener de bør «manne seg opp».

Den 36 år gamle treningsinstruktøren mener «plus size»-modeller kun brukes til å «tilfredsstille publikum».

Ifølge ham viser "isete fakta at det er galt å fremme en farlig livsstil." Han har argumentert for at «å være overvektig» forårsaker «medisinske problemer» og derfor ikke bør fremmes.

Morgan, som også eier et treningsstudio hvor ville soldater kan trene for sin tid i hæren, har også sagt: "Disse unge gutta - noen av dem er bare 16 eller 17. Jeg vet at de ser mye tv dag inn og dag ut. Jeg vet fra mine åtte år med å trene unge rekrutter at hjernen deres er som svamper."

– De ser bilder i media som fremmer en usunn livsstil – kjendiser som sier det er greit å spise hva du vil så lenge du er lykkelig. Den feilinformasjonen blir lagret i hjernen deres, og de gir den videre, forklarte han.

Morgan påpeker også at «take away»-apper også fører til at flere unge blir overvektige og late.

Han foreslår å begynne å fremme sunnere og kalorifattige måltider for unge mennesker, akkurat som han mener overvektige mennesker bør kritiseres slik at de blir tvunget til å endre livsstil.

Morgan konkluderte med å si at du burde "manne deg opp og komme over det" hvis du føler deg fornærmet av hans uttalelser.

"Få dere et par [baller]. Vi har vært gjennom to verdenskriger, men det virker som om vi leter etter all grunn til å klage," sier han.