Nasjonal krise i Nord-Korea: Første gang noensinne

Foto: Shutterstock.com

En test har utløst en «alvorlig nasjonal krise» i Nord-Korea.

Siden slutten av 2019 har koronaviruset spredt seg som pest over hele verden.

Det smittsomme viruset har drept millioner av mennesker over hele verden og sendt nesten alle land i verden i lockdown minst en gang.

Les også

Russland melder om første sivile dødsfall

Et av de få landene som angivelig ikke har blitt rammet i det hele tatt så langt, er Nord-Korea.

I april i fjor rapporterte landet til WHO at myndighetene hadde testet 23.121 personer uten en eneste positiv test, og selv om det gode resultatet var vanskelig å tro, hevdet den nordkoreanske regjeringen at det var sant, men nå er den perfekte statistikken ødelagt.

Nord-Korea har hatt sitt første offisielle tilfelle av koronavirus.

Det skriver de offisielle nordkoreanske nyhetsmediene, KCNA, ifølge Ladbible

Mediene skriver at "det har vært den største krisen i landets historie, med et gap i vår beredskapskameraplan, som ellers har vært trygg de siste to årene og tre månedene siden februar 2020."

Pasienten, som har testet positivt, er smittet med den smittsomme omicronvarianten, og KCNA skriver at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har lovet at han og landet vil "overvinne" denne "alvorlige nasjonale krisen".

Nord-Korea har hatt en svært streng koronapolitikk de siste årene, noe som tilsynelatende har betydd at viruset ikke har rømt inn i landet før nå.

Dette skyldes trolig at det ifølge rapporter har vært et tilnærmet totalt forbud mot å forlate landets grenser siden koronapandemien startet.

Et lokalt medieutsalg rapporterte tidligere at utenlandsreiser var "nesten helt forbudt", at "grensene er mer kontrollert enn noen gang før", og at politiet har "ordre om å skyte alle som er sett i grenseområdet".

Internasjonale medier med kilder i Nord-Korea har de siste årene rapportert om borgere med koronaviruslignende symptomer i Nord-Korea, akkurat som flere nordkoreanske soldater på mystisk vis har mistet livet.

Det har også vært mistanke om koronavirusutbrudd i de nordlige nordkoreanske byene Manpo og Chongjin.

Hvis du spør Kim Jong-un, er imidlertid det nylig oppdagede tilfellet av infeksjon det første i landet.

Les også

Vil hjelpe Nord-Korea økonomisk: Dette vil han ha til gjengjeld