Ny hjemmeside med seksualundervisning til 7-åringer skaper sinne blant foreldre

25/10/2017 14:00

Anniken Hauge

Utland
Den nye flamske hjemmesiden skaper nå stor debatt i Belgia.

Den nylig opprettede belgiske hjemmesiden for seksualundervisning, alleoverseks.be, har skapt stor forargelse blant foreldre in den belgiske regionen Flandern.

Grunnen er at den er ment for å lære alt fra forskellige sexstillinger til blowjob-teknikker til barn helt ned i syvårsalderen. 

Ifølge belgiske medier blir hjemmesiden kalt 'Alt om sex' anbefalt til unge mennesker via en såkalt ungdomsguide støttet av myndighetene i Flandern, og blir sendt ut til alle barne -og ungdomsskoler i regionen, skriver britiske Metro

Hjemmesiden er opprinnelig laget til 15-åringene på skolene, men den er anbefalt og vist til barn helt ned i syvårsalderen, hvilket har skapt stor debatt blant foreldre i den belgiske regionen.

Et eksempel på et bilde vist på hjemmesiden. Foto: allesoverseks.be

En av dem er Frederic Leire, som er pappa til to barn på syv og ni år. Han ble helt sjokkert, da han så hvor avslørende bildene på siden er.

- Det er jo perverst. Det er fint at det finnes en sånn side, men jeg tror ikke små barn trenger å vite hvor mange sexstillinger som finnes, og om man trenger dop for å nyte sex, sier han til Metro. 

Bilde av 'sirkel-teknikken', hvilket en far til to omtalte som pervers. Foto: allesoverseks.be

Paraplyorganisasjon Katolsk Utdannelse er også sjokkert. De mener at yngre barn skal lære mer om selve parforholdet enn om sexteknikker. Videre hevder de at det er foreldrenes oppgave å lære barn om sex.

Kultur- og ungdomsminister i regionen, Sven Gatz, er dog uenig og mener at katolikkene er snerpete:

- Jeg ønsker å snakke åpent om sex og bli kvitt all tabu som er rundt det. Og det synes jeg hjemmesiden bidrar til.

Eieren av hjemmesiden, Sensoa, forsvarer seg med at hjemmesiden er beregnet til 15-åringer, men at det også er den mest informative hjemmesiden til 10-11-åringer som er nysgjerrige på sex.

Les også: Monika oppdaget mannens utroskap: Tok voldsom hevn over elskerinnen