Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren

29/03/2024 09:20

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.

En kvinne sier hun er «lettet» etter å ha kuttet sine årlige energiregninger med nesten 4000 kroner.

Det skriver Mirror.

Hun oppdaget at avfukteren i kjelleren var dyr å ha der nede og bruke løs strøm.

Melinda Gaunt, 64, hadde ingen anelse om hvor mye det dyre apparatet satte henne tilbake økonomisk hvert eneste år før hun begynte å lete etter måter å få ned regningene tilbake i mai.

Bekymret over de mange rapportene om stigende levekostnader, kom Melinda og mannen David over et innlegg på samfunnets Facebook-side som advarte om at avfuktere rangert blant en rekke husholdningsapparater som kunne øke husholdningenes strømregninger med mye penger.

For å finne ut nøyaktig hvor mye deres koster dem, investerte paret i en smart plugg som måler energiforbruket til individuelle apparater.

– Vi er sjokkert

Melinda og David plugget inn den nye pluggen og forlot den i mer enn en uke. Og de ble sjokkert over å oppdage hvor dyr avfukteren deres egentlig var.

Det kostet dem over 4000 kroner i året.

Melinda sa:

– Vi ble begge ganske sjokkert over hvor mye det kostet oss. Vi har et kjellerrom som luktet muggent hele tiden, så vi kjøpte en avfukter. Det har gått konstant hele tiden i mer enn tre år - men jeg tenkte aldri på kostnadene for det.

Advarer andre

Den pensjonerte trebarnsmoren har siden slått av avfukteren og vil nå bare kjøre den når det er nødvendig.

Det hadde aldri falt henne inn å skru den av før, og hun sier at de nå begge er fornøyde med besparelsene de gjør.

Melinda advarte andre som kan være i en lignende situasjon:

"Sjekk apparatene dine, for hvis du lar noe stå på hele tiden eller i beredskap, bruker det fortsatt mye penger gjennom året - noen få dollar om dagen vil snart legge opp."