Putin forbereder seg: Vil starte krig mot Vesten hvis invasjonen av Ukraina lykkes

21/06/2022 09:22

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Putin kan forberede seg på krig med Vesten hvis hans invasjon av Russland lykkes.

Mikhail Khodorkovsky, som en gang skal ha vært Russlands rikeste mann, sa at «innenlandske problemer» kunne tvinge Putin inn i en militær konfrontasjon med Vesten.

Khodorkovsky selv har lenge vært en vokal kritiker av Putin og hans regime.

Hans formue ble tjent gjennom valutahandel, og ifølge Vanity Fair drev han også oljeselskapet Yukos.

"Hvis vi ikke klarer å håndtere denne pesten i Ukraina, må vi møte den i andre territorier," sa han i en tale til Financial Times om den pågående uroen i Ukraina.

– Putin kommer definitivt til å tape til slutt. Hvis han vinner nå i Ukraina, så på grunn av innenlandske problemer, vil han starte en krig med Nato. Og han vil til slutt tape den krigen, la han til.

Kina er nå Russlands største oljepartner

Vesten har innført en rekke sanksjoner mot Russland, og som svar på Russlands invasjon av Ukraina har Vesten innført sanksjoner og krevd endringer.

Som et resultat stiger oljeprisen i Vesten rasende - noe som sikkert også kan føles her hjemme.

Men i et forsøk på å danne andre allianser og opprettholde internasjonal makt, har Russland blitt Kinas største oljeleverandør. 

Det skriver The Sun rapporterer.

Russland har solgt redusert råolje til Beijing, noe som har ført til at importen til Kina utgjør nesten 8,42 millioner tonn i forrige måned, ifølge data fra den kinesiske tolladministrasjonen.

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.