Roskilde Festival med en trist melding

13/01/2023

Sofie Hansen

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den legendariske festivalen avslutter uken med en trist kunngjøring, som imidlertid kalles nødvendig.

Riktignok er det snart et halvt år til Nordens største musikkfestival, den legendariske Roskildefestivalen, kommer i gang. Det foregår i perioden 24. juni-1. Juli.

Det offisielle musikkprogrammet starter imidlertid ikke før 28. juni. Og selv om det fulle musikkprogrammet langt fra er over ennå, kan festivalen allerede komme med en stor kunngjøring.

Roskilde Festival har bestemt seg for å legge ned sin avis Orange Press, skriver B.T.

– Ingenting er hellig i Festivaldanmark, som tross alt må tjene litt penger etter harde år. Selv ikke landets mest leste dagsavis, skriver Ronja Pilgaard, som er sjefredaktør i Orange Press.

Sjefredaktøren opplyser at festivalen fremover ønsker å satse mer på digital kommunikasjon, ettersom troen på at ungdom leser aviser ikke lenger er tilstede i redaksjonen.

Orange Press ble publisert daglig i løpet av festivaluken. Første gang var da den kom ut for 14 år siden i 2008. Siden har det vært en fast del av festivalen, men sånn blir det ikke om noen måneder.

Avisen har cirka 60 frivillige tilknyttet seg. Dette inkluderer både journalister, fotografer og tegnere.

Det er foreløpig ingen ord om hvorvidt et lignende format vil fortsette i digital form.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.