Slik gikk natten til mandag i Ukraina-konflikten

11/04/2022 09:13

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her kan du få et overblikk over hvordan natten til mandag har forløpet seg i Ukraina.

Natt til mandag skrev flere medier om en kraftig eksplosjon i byen Mykolajiv, som ligger sør i Ukraina. En person er skadd i eksplosjonen.

Få oversikten her:

Verdensbanken spår økonomisk kollaps i Ukraina. 
Verdensbanken har utstedt en dyster prognose for Ukrainas økonomi, som i stor grad ser ut til å være påvirket av Russlands invasjon. Ukrainas bruttonasjonalprodukt forventes å krympe med så mye som 45,1 prosent innen 2022, heter det.

Tsjetsjensk leder varsler ny offensiv mot Kiev. 
Ramzan Kadyrov, lederen av den russiske republikken Tsjetsjenia og en lojal Putin-tilhenger, sa mandag at russiske styrker på et tidspunkt igjen ville starte en offensiv der de ville forsøke å fange Ukrainas hovedstad Kiev. 

Luftalarmer høres i alle regioner. 
I nesten alle regioner i Ukraina høres luftalarmen rundt klokken fem mandag morgen ukrainsk tid. I byen Lviv vest i Ukraina er det også luftalarm mandag morgen. Den første i sitt slag siden fredag.

Rapporter om en kraftig eksplosjon i Mykolajiv. 
Flere medier melder om en kraftig eksplosjon i byen Mykolajiv sør i Ukraina. Den lokale guvernøren sier at en person ble skadet etter eksplosjonene.

Ukraina får droner som kan knuse stridsvogner. 
USA planlegger å sende ti Switchblade-600 type droner til Ukraina. De er utstyrt med stridshoder som er i stand til å sette tanker ut av drift. Dronene er en del av en 300 millioner hjelpepakke for det ukrainske militæret.

Dødstallet etter angrep på fredag stiger til 57
Guvernøren i Donetsk-regionen sier 57 mennesker har mistet livet etter et angrep som traff en togstasjon i byen Kramatorsk fredag kveld. Tallene bekreftes ikke av en uavhengig kilde.