Småby-opprør: Vil rive ned "slottet" for å bygge en Aldi

Dette 'slottet' må livet til en Aldi-forretning / Foto: Google Maps

Det har kommet et stort opprør i en liten by som kanskje må rive ned et slott for å gjøre plass til en ny Aldi. Prosjektet vekker stor motstand blant innbyggerne i kommunen og blant de folkevalgte.

Det er kanskje ikke et stort slott eller en vill historisk bygning som må gi livet til et nytt Aldi-prosjekt i den lille franske byen Louvril.

Les også

McDonalds ansatt skutt på grunn av kalde pommes fritter

Bygningen, som dateres tilbake minst et århundre, oppfattes som et av byens landemerker, og derfor misliker både innbyggere og folkevalgte politikere at bygningen kanskje skal rives.

Det to-etasjes huset er referert til i byen som "slottet", og er kjent som "Lixon Castle". Planen er at huset skal rives og gi plass til et stort Aldi supermarked som kan bidra til å skape liv i sentrum.

Eieren av bygningen lekte mellom 2002 og 2005 med ideen om å gjøre det lille "slottet" til en kunstnerbolig, med disse planene har dessverre ikke kommet til nytte.

Kommunen har forsikret alle om at de ikke har midler til å overta akkurat dette huset, selv om innbyggerne foretrekker å se bygget bevart.

"Vi vet ikke hva vi skal gjøre med det," sa ordføreren i Louvroil, Giuseppe Ascone.

– Jeg forstår følelsene som prosjektet kan vekke, men vi har ikke midler til å overta bygget. Vi må gjøre om bygningen, og det er et stort renoveringsarbeid. Bygget må tilpasses personer med nedsatt bevegelighet, og i tillegg til strøm- og oppvarmingskostnader.

Aldi har oppdaget plassen fordi deres nåværende butikk må flyttes. Den nåværende butikken ligger bare 500 meter nord for slottet, og derfor anses det som ren grådighet å ønske å bygge en Aldi i stedet for å bevare bygningen.

For ordføreren er det imidlertid et spørsmål om byens overlevelse, da byen har opplevd butikkdød tidligere. Aldi er det siste supermarkedet i byen, og der er det viktig for ordføreren at det beholdes:

– Det er sunn fornuft. Dette er vår siste nærbutikk. Hvis vi ikke beholder Aldi, vil sentrum dø, sier Giuseppe Ascone.

Les også

Putin gir bisart tilbud til russiske mødre