Solgte Kia med 10 års garanti: Dette kom forhandleren til å angre på

15/08/2022 08:09

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En bileier har mottatt et uvanlig beløp for pengene sine da de kjøpte en bil av Kia-merket med 10 års garanti.

Det er ikke uvanlig å få flere års garanti på helt nye biler, da biler sjelden bryter sammen før de har kjørt på den andre siden av 2-300.000 kilometer.

Derfor kan du for eksempel få en syv års garanti på alle Kias biler i Norge, og i USA ga bilmerket faktisk en gang en 10-års garanti på helt nye biler, men det er sannsynligvis et tilbud som de har valgt å revurdere.

En bileier fikk et uvanlig beløp for pengene sine da de kjøpte en Kia Sorento i 2012.

Det skriver The Drive ifølge det danske bilmagasinet Boosted

I løpet av de påfølgende 10 årene klarte eieren å kjøre nesten en million miles, og det sier seg selv at det krevde noen reparasjoner.

Faktisk klarte den glade Kia-eieren blant annet å få hele 203 oljeskift og ni nye motorer installert i bilen helt uten å betale en eneste krone - garantien dekket.

Dette betyr at bilen bare har kjørt rundt 108.000 kilometer per motor som har vært i den, og det må sies at Kia-eieren sannsynligvis har vært rimelig fornøyd med garantien, da det ellers ville ha vært en uvanlig dyr glede å holde bilen oppdatert.

I tillegg til de mange oljeskiftene og nye motorene, har garantien også dekket så mange som 20 spyler av girkassen og fire helt nye girkasser, noe som også er uvanlig mange - selv i forhold til bilens antall kilometer kjørt.

En mekaniker som jobber i verkstedet som betjente bilen har forklart at det sannsynligvis er fordi eieren av bilen utnyttet garantien og derfor kjørte veldig hardt og behandlet bilen veldig dårlig.

En strategi som har kostet Kia mye penger, gitt verkstedet mye å gjøre og kanskje fått bilprodusenten til å revurdere lengden på garantiperioden.