Supermarked dømt til å betale 290.000 kroner etter at 6 år gamle Cecilia nesten mistet synet på det ene øyet

02/11/2022 14:48

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
6 år gamle Cecilia Chan skled og skadet det ene øyet hardt, da hun landet med øyet på en krok i et supermarked, som måtte opereres for å redde øyelokkene.

Familien har nå vunnet søksmålet og familien mottar 60.000 australske dollar (nesten 300.000 kroner), etter datterens ulykke i et supermarked.

6 år gamle Cecilia Chan, var ute og handlet med bestemoren sin i et supermarked i Sydney, Australia, i januar 2020 da ulykken skjedde.

Da hun prøvde å ta et klesplagg, gled hun og ansiktet landet på et håndtak som rev av øyelokkene.

Hun ville ha en rosa t-skjorte, og hun strakte seg ut for å få den av stativet. Bestemoren hennes sto rett ved siden av og så på størrelser. Det fortalte jentas mor i retten.

– Det var så brått. Alt skjedde på under et sekund. Hun løp ikke rundt eller gjorde noe dumt. Uansett hvor forsiktig bestemor var, kunne hun ikke ha gjort noe.

Cecilia måtte opereres for å redde øyelokkene og har fortsatt arr etter operasjonen, noe som fikk foreldrene til å saksøke Kmart.

Noen av musklene og nervene i øyet er fortsatt skadet og psykisk er jenta fortsatt påvirket, og har problemer med å sove alene og er redd for å gå på skolen.

Foto: Privat

"Hun er veldig redd og livredd for å se lærerne og medelevene sine fordi hun synes hun ser 'forferdelig' ut."

Advokatene til Kmart innrømmet at «håndtaket» var farlig og slett ikke greit, men hevdet at problemene jenta hadde etterpå skyldtes et mageproblem som ikke hadde noe med ulykken å gjøre.

 Det skriver Dailystar.

Moren uttrykte også sin misnøye med at håndtakene ikke er skiftet, to og et halvt år senere. Da hun besøkte den samme butikken nylig.

Kmart godtok rettens dom på erstatningskravet, og ønsket jenta og familien lykke til.