Teoretiker hevder at terrorangrepet var iscenesatt: Nå vil de overlevende saksøke

02/11/2022 13:31

Sofie

Utland
Overlevende fra terrorangrepet i Manchester Arena planlegger å saksøke en konspirasjonsteoretiker som hevdet at det dødelige angrepet var iscenesatt.

Richard D hall, en TV- og nettpersonlighet kjent for ekstreme konspirasjonsteorier, anklaget ofrene for grusomheten i mai 2017 for å være “kriseaktører” og hevdet at de 22 menneskene som døde i angrepet flyttet til utlandet.

Konspirasjonsteoretikeren - som har beskrevet hendelser som 9/11 og forsvinningen av Madeleine McCann som en “svindel” - gikk til og med så langt som å spore opp noen av de 100 personene som ble skadet i et forsøk på å “bevise” at de var skuespillere som hadde forfalsket skadene sine; mange av dem var livsendrende. 

Nå planlegger en gruppe ofre som Hall siktet mot i et forsøk på å bevise teorien hans - som også så ham hevde at initiativ takeren, Salman Abedi, 22, som døde i angrepet, ikke var ansvarlig - å saksøke ham. 

Neil Hudgell, som representerer ofrene sa til The Times: “Flere av våre klienter har hatt denne mannen på dørstokken, tatt bilder og invadert privatlivet deres på den mest påtrengende måten”. 

Hudgell sa at gruppen ville forfølge erstatnings- og forbud mot Hall for påstått ærekrenkelse og trakassering. 

De forsatte: “Martin [Hibbert, en overlevende] og andre er fast bestemt på å stoppe denne personen fra å fortsette med sin avskyelige oppførsel”. 

Hibbert, en fotballagent fra Chorley, Lancashire, ble lam fra midjen under angrepet på Ariana Grande- konserten etter å ha funnet seg selv bare 4,5 meter unne den dødelige selvmordsbomben. 

Han deltok på konserten sammen med datteren sin, Eve, som var 14 år på det tidspunktet, og hun satt også igjen med livsendrende skader - etter å ha pådratt seg en hjerneskade som gjorde at hun mistet bruken av en arm og et ben. 

Hall filmet Eve i et forsøk på å bevise at skadene hennes var falske, og til tross på at han fanget opptak av henne i rullestol, hevdet det “ingen bevis” for at hun hadde blitt skadet i angrepet. 

Faren forklarte at datteren hans Eve ikke bare ble fysisk skadet i det islamske ekstremistangrepet, men at hun nå lider av PTSD. 

Hibbert la til at Eve fortsatt ikke har kommet seg fysisk etter angrepet, og fortsatt tilbringer to dager i uken på sykehus. 

Han sa til Manchester Evening News om konspirasjonsteoretikeren: “Han tjener på andres lidelser, og jeg vil ikke ha det”.