Trodde hun skulle ha briller: Samanthas tur til optikeren reddet livet hennes

13/07/2022 08:21

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Den 19 år gamle studenten led ofte av hodepine, og trodde det skyldtes mangel på briller. Årsaken viste seg å være potensielt dødelig.

Samantha Griffith led ofte av hodepine. Hun trodde det skyldtes mangel på briller. Derfor bestemte hun seg for å gå til optikeren. Her fant hun ut at hun ikke manglet briller, men at hun hadde en svulst i hjernen.

Den 19 år gamle studenten ble senere fortalt at svulsten forårsaket så mye press bak øynene hennes at den kunne ha gjort det blindt. I verste fall kunne det til og med ha kostet henne livet.

I sitt første år på universitetet begynte Samantha å lide av hodepine. Derfor bestemte hun seg for å ta en tur til optikeren.

I stedet for å få beskjed om at hun trengte briller, ble hun kjørt til sykehuset, hvor hun hadde akuttkirurgi. Optikeren oppdaget en potensielt dødelig svulst under etterforskningen.

Den 19 år gamle studenten måtte derfor gjennomgå en operasjon for å avlaste trykket, noe som ble gjort ved å bore en ny passasje gjennom hjernen hennes.

– Jeg hadde hatt en forferdelig hodepine og var veldig følsom overfor lys, sa hun til WalesOnline, ifølge The Sun

"Bestemoren min hadde dessverre dødd i begynnelsen av året, så jeg tenkte jeg kunne ha blitt deprimert."

"Det var fornuftig på den tiden da jeg ikke lenger likte studiene mine, selv om jeg alltid hadde drømt om å studere mote, så jeg visste at noe ikke var som det skulle være."

– Jeg besøkte legen min flere ganger, og de trodde det var depresjon, men jeg merket at det ikke var det. Jeg kunne bare ikke finne ut hvorfor jeg hadde så mye smerte."

"Så jeg bestemte meg for å gå til optikeren, og da han først så bak øynene mine, ble jeg kjørt til sykehuset, og det var da de oppdaget svulsten."

"Så snart legen fortalte meg, overbeviste jeg meg selv om at det var kreft og at jeg ikke ville overleve. Jeg var i sjokk og begynte å tenke på alle tingene jeg ikke hadde fått gjort i livet ennå."

Heldigvis gikk Samanthas oprasjon som den skulle, og selv om hun fortsatt har svulsten sittende, forårsaker det ikke lenger problemer for henne.

Den unge studenten fortsetter å delta på studiene, som hun snart vil fullføre, hvoretter hun vil gjøre en karriere som motedesigner. Hun utfører regelmessig MR-skanninger og prøver av øynene.