Ukrainas utenriksminister kan ikke benekte at Ukraina står bak angrep på Russland

03/04/2022 10:03

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et russisk oljedepot er i flammer, angivelig forårsaket av et ukrainsk luftangrep.

Det hevder den russiske guvernøren i området, Vjatsjeslav Gladkov, i alle fall.

Flere internasjonale medier har bekreftet at oljedepotet i Belgorod, som ligger omtrent 30 kilometer fra den ukrainske grensen, brenner, men det er ennå ikke bekreftet av noen andre enn russiske kilder at det er Ukraina som står bak angrepet som Gladkov hevder startet brannen.

Tidligere på dagen skrev han følgende på meldingstjenesten Telegram: "Brannen ved oljedepotet skjedde som følge av et luftangrep fra to helikoptre fra den ukrainske hæren, som brøt russisk luftrom ved å fly i lav høyde. Det er ingen ofre."

Siden den gang har det imidlertid kommet frem at to personer er skadet, men er utenfor livsfare.

Les mer om "angrepet" ved å klikke her.

Nå opplyser Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba ifølge TV 2 at han verken kan bekrefte eller benekte at det er den ukrainske hæren som står bak angrepet. 

Ifølge Reuters er dette fordi han ikke har den nødvendige militære informasjonen, og Ukraina kan ikke utelukke at den russiske påstanden om et ukrainsk luftangrep mot Russland er sant.

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.