8 tegn på at du har med en ond person å gjøre

07/12/2017 12:45

Anniken Hauge

Viralt
Psykopat kendetegn kvinde
Foto: Shutterstock
Pass på - hvis en person utviser en eller flere av disse tegnene bør du være på vakt.

Ondskap er et vidt begrep som omfatter både små og store gjerninger.

Både holdninger, ytringer og personer kan stemples som onde, men mange ganger er det en vurderingssak for øyet som ser. Det skriver Yourtango.com.

Men har du en person i omgangskretsen din du ville beskrevet som ond? Da bør du gå gjennom denne listen for å se om noen av punktene stemmer for vedkommende. 

1. Hun gleder seg over andres ulykke: Hvis venninnen din, kollegaen eller kjæresten din har en tendens til å le høyt når andre slår seg, får sparken eller forteller om personlige problemer, så bør det ringe en alarmklokke. Det er på ingen måte sympatisk å frydes over andres ulykke.

2. Han er en kontrollfreak: Onde mennesker elsker kontroll. Om det er snakk om en kjip sjef, dominerende ekskjæreste eller en maktsyk diktator, så går ondskapen deres hånd i hånd med en higen etter kontroll over andre mennesker.

3. Vedkommende er uærlig: Alle mennesker lyver - men onde mennekser lyver mest. For i stedet for en liten, hvit hverdagsløgn, så er onde mennesker villige til å koke sammen og dikte opp store og omfattende løgner som utelukkende kommer dem selv til gode. Det moralske dilemmaet bak en løgn er heller ikke noe som bekymrer onde mennesker.

4. Personen har ingen grenser: Selv om det er stor forskjell på hvor grensene våre går, så er en ond person ofte kjennetegnet ved å være grenseløs. For der du stopper og setter ned foten, fortsetter ondskapsfulle individer uten anger, da de uten grenser tjener egen agenda.

5. Han villeder deg: En ond person har ingen skrupler med å lede deg på avveie og få deg til å gjøre ting du egentlig ikke har lyst til eller hadde regnet med å noengang gjøre. Dette gjør han både fordi handlingen din kan komme han selv til gode, men også fordi han finner nytelse i å villede og utnytte deg.

6. Hun er nedlatende: Hvis du møter en person som konstant opptrer nedlatende negativt overfor andre, så er det tegn på ondskap. Å tråkke på andre verbalt, sette mennesker ut av spill og få de til å føle seg mindre verdt, er typiske usympatiske trekk som indikerer at du har med en ondskapsfull person å gjøre.

7. Vedkommende har ingen samvittighet: Uansett om det er snakk om en forbrytelse, et moralsk dilemma eller vanlig oppførsel, så er det ingen dårlig samvittighet å spore hos et ondskapsfullt menneske. Tvert imot. Dårlige eller ulovlige gjerninger er nesten et kjennetegn med en ondskapsfull person, som ikke har det samme moralske kompass som oss andre.

8. Du merker at noe er galt: Ondskapsfulle mennesker sender ofte ut signaler som får alarmklokkene til å ringe. For selv om vi vet at psykopater kan virke svært sjamerende og tiltalende, så vil du allikevel på ett eller annet tidspunkt merke at noe er feil. Er man en ond person, klarer man ikke å skjule ondskapen sin i lengden. 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.