Bildet av brødrene Ian og Peter går viralt: Årsaken er hjerteskjærende

23/07/2023 14:30

Emma Sletta

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Bildet av den 15 år gamle storebroren som kysser og trøster lillebroren sin, går verden rundt.

Et søskenbånd kan være sterkt. Det kan variere i "styrke" over tid, og noen kan aldri bli gode venner. Noen søsken er nesten som en person og holder sammen for livet.

Brødrene på bildet sa da at de hadde et nært forhold til hverandre.

Men det er ikke gledestårer, det ruller nedover lillebrødrenes kinn.

Storebror Ian ble diagnostisert med kreft i 2019, og etter operasjon og måneder med cellegift ble han erklært kreftfri.

Det skriver Sosialnytt.

Men i november 2021 fikk legene vite at den hadde kommet tilbake og hadde spredt seg i hele kroppen hans.

Familien fikk beskjed om at det ikke var noe mer å gjøre. I den anledning la et familiemedlem, Benjamin Elliott, ut et innlegg og bilde på Facebook som har rørt mennesker over hele verden. Et bilde av Ian som trøster lillebroren Peter.

Innlegget lyder som følger:

'Ian er 15 år gammel. I 2019 fikk han diagnosen osteosarkom. (Osteosarkom er en kreftsvulst i beinvev som starter fra beindannende celler). Etter operasjon og måneder med cellegift ble Ian erklært kreftfri; I november 2021 fikk han imidlertid kreften tilbake, og hadde spredt seg i hele kroppen. Den siste uken fikk han og familien vite at det ikke var noe annet de kunne gjøre. Kreften som hadde angrepet kroppen hans tidligere, og som han beseiret, vil snart være den samme kreften som dreper ham. Da han fant ut at kreften kom til å drepe ham, begynte Ian å gråte. Han var ikke redd for å dø; Faktisk var han rolig om akkurat det.’

"Jeg vil bare gjøre en god ting i verden før jeg forlater dere alle," sa Ian. Det var Ian som tok valget om å fortelle vennene og lillebroren at kreften ville ta livet av ham.

"Jeg tror dette bildet virkelig skinner et lys på det "gode" som Ian ønsket og følte at han trengte å dele," skrev Elliott i innlegget.

Mange har kommentert det hjerteskjærende innlegget for å uttrykke sin sorg og også Ians tapperhet.

Foto: Privat