Ble lovet en gratis julekurv: Da det ringte på døren fikk de en kjip overraskelse

08/12/2022 10:45

Emma Sletta

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Flere forventningsfulle personer ble snytt på det groveste, da de hadde sett frem til en gratis kurv med godsaker.

Et gammelt ordtak lyder ’hvis noe virker for godt til å være sant, så er det som regel det’ – et ordtak som en rekke engelske personer muligens aldri har stiftet bekjentskap med.

For opp mot jul mottok en rekke personer fra Sheffield i Yorkshire, England – personer som ironisk nok alle figurerte på politiets liste over etterlyste kriminelle – en overraskende henvendelse.

Det skriver The Yorkshire Post.

De utvalgte britene mottok alle et gavekort fra det ukjente firmaet Herald Hampers, som lovet en gratis julekurv med godsaker. En kurv som blant annet inneholdt vin, jule-pudding og sjokolade.

Det gavmilde tilbudet kom i form av en brosjyre, og avslutningsvis sto det at alt man måtte gjøre for å motta julekurven, var å oppgi en leveringsadresse. Deretter ville man motta den storslåtte kurven noen dager før jul.

Dette tilbudet benyttet hele 21 personer seg av, men da det senere ringte på døren hos de godtroende menneskene, var det ikke et bud med en julekurv, men derimot lovens lange arm som kom på besøk.

Alt var en felle iscenesatt og kreativt planlagt av South Yorkshire Police, i et forsøk på å få tatt en rekke av personene som hadde vært på politiets liste over etterlyste kriminelle over lengre tid.

Personer som blant annet var etterlyst for innbrudd, overfall, vold og svindel.

Og nettopp svindel var nøkkelordet da politiet bestemte seg for å iverksette ’Operation Holly’, som innebar at politiet fikk trykket opp en rekke brosjyrer fra det fiktive firmaet Herald Hampers.

Og selv om planen høres ut som en felle fra en tegnefilm – som ingen i den virkelige verden ville falt for – så kan 21 briter nå feire jul bak lås og slå, takket være at de selv nå var altfor godtroende.

Nedenfor kan du se det fantasifulle gavekort.