Den lille gutten ble født med tykt sølvgrått hår: Legene skjønte ikke hvorfor

07/12/2022 08:21

Emma Sletta

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Den lille babyen Bence ble født på et sykehus i Ungarn og har vunnet hjerter over hele verden. Både foreldrene og legene måpte da de så babyens massive hårmanke.

Så begynte jakten på å finne ut hvorfor Lile Bence hadde den fargen på håret.

Bence er foreldrenes tredje barn. Ingen av de to foregående barna hadde noe i nærheten av Bences hårmanke da de ble født.

Foreldrene syntes den lille gutten var virkelig vakker. De gledet seg over det nye tilskuddet til familien. Bence var begge friske, de tok mange bilder av ham og la dem ut på sosiale medier.

Det skriver Sosialnytt.

Folk elsket den lille gutten med det sølvfargede håret.

Men mens foreldrene fløt på skyer, klødde legene seg i hodet. De fryktet at det kunne være noe alvorlig galt med Bence.

Det første som slo legene var at baby Bence kunne lide av sykdomsprogerien. Progeria får kroppen til å eldes i rekordfart. Men tester viste at lille Bence ikke hadde denne sykdommen.

Deretter fortsatte legene å undersøke albinisme, pigmentsykdommen som forårsaker at hår, hud og øyne har liten eller ingen farge. Men det gikk ikke helt opp heller, det så ut til at Bence hadde god pigmentering i både hud og øyne.

Det ble også stilt spørsmål om moren hadde vært svært stresset eller engstelig under svangerskapet. I noen tilfeller kan dette føre til at barnet blir født med helt hvitt hår. Men slik gikk det ikke.

Til slutt kom legene frem til det de mener var riktig spor. Både mor og barn hadde svært lave nivåer av vitamin B12. Ifølge leger kan det i noen tilfeller forårsake hvitt hår.

Legene er fortsatt ikke helt sikre på hvorfor Bence ble født med akkurat det håret. Kanskje de aldri vil finne ut av det. I alle fall er Bence en sunn liten gutt, og både mor og barn har det bra.