Kvinne ville selge kunst på nettet: Ble målløs da Facebook nektet fordi bildene 'representerte mulig seksuelt og skamfullt innhold'

13/11/2017 19:15

Anniken Hauge

Viralt
Den kvinnelig kunsteren Jackie Charley lo høyt da hun leste den merkelige meldingen fra Facebook.

For et par uker siden fikk kunstner Jackie Charley en svært overraskende melding på Facebook, etter hun hadde lagt ut tre bilder av julekort hun selv hadde laget.

Den skotste kunstneren hadde malt tre forskjellige motiver, henholdsvis et ekorn, en rødstrupe og en hjort. Men det ble rett og slett for sterk kost for det sosiale mediet.

For da den middelaldrende kvinnen skulle legge ut bilder av julekortene til salgs på siden sin på Facebook hvor hun selger kunst, ble innlegget slettet av Facebook. Deretter poppet det opp en melding på skjermen:

"Det ser ut til at vi ikke godkjente varen din fordi vi ikke tillater salg av gjenstander eller tjenester rettet mot voksne (for eksempel erotiske produkter og voksenfilmer). 

Her er julekortene som Facebook altså mener innholder 'seksuelle produkter eller voksenfilmer'

Artikkelen fortsetter etter bildene: 

Foto: Jackie Charley/privat

Foto: Jackie Charley/privat

Foto: Jackie Charley/privat

Jackie Charley sier til Daily Mail at hun har prøvd å legge ut bildene flere ganger, uten noe hell.

- Jeg prøvde å laste opp bildene fem ganger, men avslaget kom opp hver gang. Jeg var sikker på at dette var en feil, men det viser det seg altså at det ikke er, sier hun til avisen.

Hun har senere prøvd å kontakte Facebook via mail flere ganger, men har ikke fått noe svar.

Kunsteren har postet et innlegg på Facebook om saken, hvor hun skriver at hun synes det hele er helt hysterisk festlig, og saken er helt latterlig. Selv forstår hun ikke hva som skulle være seksuelt eller 'kun for voksne' med julekortene hun har malt.

Flere andre har også kommentert at de har store problemer med å se noe seksuelt i julekortene.

Du kan se hele innlegget hennes nedenfor:

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.