Mistet benet under et bombeangrep: Nå vil han gå 330 km på 11 dager

02/11/2022 14:50

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Marinesoldat som mistet benet sitt under et bombeangrep i Afghanistan, vil gå 330 km på 11 dager - med en ryggsekk på 22,6 kilo.

Etter å ha blitt nesten drept i aksjon i 2011, bestemte Nick Perales fra Texas seg for å hylle andre militære helter ved å sette det vanskeligste målet han kunne tenke seg. 

Da han vokste opp i den lille Texas-byen Bandera, gjorde Nick Perales aldri noe halvveis i klasserommet og sportene han elsket, inkludert baseball og fotball.

“Han utmerket seg bokstavelig talt i alt,” sier hans yngre søster Larissa. Og han var alltid klar for en ny utfordring. “Jeg husker at moren vår sa: “Hva skal Nick gjøre nå?”, minnes Larissa 32. Svaret? “Noe sprøtt og utover det,” legger hun til. 

People skriver at Perales [33], forsatte å presse sine grenser gjennom årene: han fullførte over et dusin utmattende spartanske hinderløp, en maraton- distansetur gjennom New Mexico- ørkenen: fullførte 24 timer i strekk med CrossFits tøffeste treningsøkter; og grunnla et blomstrende ernærings- og coachingselskap, The Transformation Project, sammen med sin søster. 

Disse prestasjonene fra de siste 12 årene er enda mer imponerende med tanke på at den pensjonerte marine soldaten mistet halve høyre ben, og pådro seg andre alvorlige skader da en improvisert eksplosiv enhet (IED) eksploderte 2. Februar 2011 i Afghanistan, hvor Perales var snikskytter. 

“Jeg tok ett skritt, og det neste jeg visste var at jeg ble kastet gjennom luften, mot bakken veldig hardt,” sier Perales. 

“Jeg skjønte umiddelbart at jeg nettopp hadde tråkket på en bombe. Jeg så bare et rødt lys som blåste opp under meg,” fortsetter han. “Jeg lå der med bena mine i hovedsak blåst av, det ene manglet og brudd på hoftene mine.” 

 “Jeg var klar til å gi opp. Jeg ville lukke øynene og legge meg,” legger han til. “Jeg sa til guttene mine: ‘Fortell familien min at jeg elsker dem. Jeg har det bra med dette. Jeg har det fint’.” 

Men hans andre marinesoldater, og et team av leger og sykepleiere holdt ham i live. “Jeg visste ikke at jeg skulle få en ny sjanse i livet,” sier han. “Og jeg er evig takknemlig for dem.”