Pappa finner datteren lettkledd ved siden av en fremmed: Alle kan lære noe av reaksjonen hans

08/11/2022 14:08

Emma Sletta

Viralt
Det var dette synet, som mødte den forskrekkede faren. / Foto: Reddit.
Det var dette synet, som mødte den forskrekkede faren. / Foto: Reddit.
En søndag morgen gikk en nederlandsk far ned trappen i hjemmet sitt og gikk inn i stuen, hvor han måtte gni seg i øynene for å se om han så riktig.

I sofaen lå hans 17 år gamle lettpåkledde datter med en ukjent tatovert mann.

Faren hadde sin frykt for hva som hadde skjedd i løpet av natten på familiens sofa. Det han gjorde etterpå har fått omverdenen til å gape.

Her om dagen delte faren sin noe spesielle morgenopplevelse på det amerikanske sosiale mediet Reddit. Siden den gang har han fått skryt for sin reaksjon, som få trolig hadde mot og vilje til å følge.

Etter at faren kom seg etter synet av datteren, begynte han å lage frokost og vekket resten av familien. Han ba sin kone, sønn og yngste datter om å være stille da de satte seg ved spisebordet noen meter fra sofaen fordi det unge paret fortsatt sov på sofaen.

Svetten rant ut

Plutselig ropte familien høyt: "Unge mann". Som et resultat fløy den sovende mannen ut av sofaen og så veldig forskrekket ut.

"Frokosten er klar. Sitt her," sa faren og trakk en stol fra bordet.

Den tydelig ukomfortable og nervøse unge mannen ble enda blekere da faren sa følgende:

"Jeg vil stille deg et spørsmål. Svaret du gir meg er veldig viktig....for deg."

Svetteperler dukket opp i den unge mannens ansikt.

"Liker du kaffe?" spurte faren med et smil.

Derfra gikk samtalen videre ved frokostbordet. Og det viste seg at den unge mannen var ganske hyggelig, skriver faren i sitt innlegg på Reddit.

Det kom frem at datteren hadde kjent den unge mannen i en måned da hun lot ham tilbringe natten på sofaen. Hun forklarte faren at han var en god og anstendig fyr - han fulgte henne til skolen hver dag, sørget for at hun gjorde leksene sine, tok vare på henne når hun var syk, mens foreldrene var på jobb. Og han var tålmodig selv når hun var i dårlig humør.

Men den unge mannen hadde ikke hatt det lett å vokse opp med voldelige foreldre og hadde derfor ikke noe sted å bo og ingen utdanning eller jobb. Siden han var 15, hadde han vært hjemløs og sovet rundt.

Etter hvert som månedene gikk og datteren fortsatt var utrolig glad i kjæresten sin som alltid smilte og var høflig og hjelpsom. Den unge mannen kom på besøk oftere og oftere, og da han ikke var der, savnet hele familien ham.

En dag tok faren, sammen med sin kone, en stor beslutning. Han ga datterens kjæreste nøkler til huset deres, slik at han kunne flytte inn på gjesterommet. Her innså faren hvor mye den unge mannen ønsket å gjøre noe og bli noe. Derfor bestemte familien seg for å sørge for at han fikk en utdannelse slik at mannen, som aldri fikk lov til å være barn, hadde en sjanse i livet.

Alt dette skjedde tilbake i 2000.

Siden den gang har datteren og kjæresten fått tre barn, og den dag i dag driver de i fellesskap en vellykket bedrift i Nederland.