Slik sparer du 2300 ved å omrokere i kjøleskapet

23/08/2022 12:40

Emma

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vil du ha 2300 ekstra i lomma? Det er det du kan få hvis du følger feng shui-ekspertens tips.

Du har kanskje hørt om det japanske interiørdesignfenomenet 'Feng Shui', men har du noen gang hørt om fenomenet 'Kjøleskap Shui'? Hvis du ikke har hørt om det før, ikke bekymre deg, mange andre har heller ikke det.

'Fridge Shui' er et relativt nytt begrep, men det kan spare deg for mye penger i året.

I utgangspunktet handler det om å flytte varene rundt i kjøleskapet ditt, og til slutt kan det spare deg for mer enn 2000 kroner i løpet av et år.

To nye rapporter har vist at vi mennesker kaster ut mat for mye penger i året, og dette kan endres ved å bevege oss rundt i kjøleskapet. AO.com viser at vi kaster ut mat i gjennomsnitt 46 i uken. Multipliserer du det, blir det 2.392 kroner i året.

En britisk mor ble satt på en test der hun måtte begrense matavfallet så mye som mulig, men det viste seg å være vanskeligere enn det hun først hadde forventet.

– Jeg har prøvd å stoppe matsvinn før, men det er for lett å komme tilbake til de gamle vanene dine. En travel uke, en beslutning i siste liten om å spise ute, et barn som vil ha fiskefingre i stedet for grønnsakene du hadde planlagt å lage. Det er mange unnskyldninger å ikke gjøre, sier hun, ifølge Ao.com

Kan omrokkering i kjøleskap være løsning?

Men hvordan er det mulig å redusere matsvinn hvis du skifter kjøleskap? Ao har spurt om dette fra en Feng Shui-ekspert, Davina MacKail, som sier at du må skape positiv energi rundt kjøleskapet.

"Kjøkkenet der de fleste kjøleskap bor symboliserer hjertet av hjemmet. Det er her vi mottar vår næring, roten til vår gode helse. Så hvis vi ønsker helse, er det viktig at vi gir nok oppmerksomhet til kjøleskapet vårt, slik at vi kan skape litt positiv energi som symboliserer vår helse og velstand,» sa MacKail.

Etterpå gir hun gode råd om hvordan du ordner kjøleskapet slik at du ender opp med å kaste ut så lite mat som mulig, og dermed spare så mye penger som mulig.

1. Som en kilde til fersk mat er kjøleskapet viktig for både helse og rikdom i feng shiu-termer. Derfor bør man ha et fullt (ikke overfylt!) kjøleskap fylt med levende mat, for eksempel frisk frukt, salater og grønnsaker, som vil få deg til å føle deg sunn og gi deg motivasjon til å spise sunnere mat.

2. Veien til et sunt kjøleskap starter med opprydding. Fjern alt og kast ut de tingene som er moldy, utløpt etter dato, eller som du ikke gjenkjenner.

3. Få litt varmt såpevann, tilsett sitronsaft, fjern hyller og skuffer, og gi det en grundig rengjøring.

4. Legg bare de tingene i kjøleskapet som er friske og som du vet at du vil spise. Sett matvarer som er de samme på de samme stedene. For eksempel ost sammen med ost. Hold kjøtt og fisk adskilt, men på en av de nedre hyllene slik at den ikke lekker og ødelegger annen mat.

5. For å fjerne gamle lukt fra kjøleskapet, legg til litt natron i en liten bolle og la den stå i kjøleskapet i 48 timer. Bruk om nødvendig noen dråper sitron for å gi kjøleskapet en frisk søt duft.

6. En ukentlig rengjøring av kjøleskapene dine er den perfekte "kjøleskap shui". Helst før du handler. Roter frisk frukt slik at de du kjøpte sist blir spist neste gang. Kast bort ting som ikke kan spises og hold øye med hva du ikke har brukt - kanskje du bør slutte å kjøpe det, eller redusere beløpet du kjøper - et organisert kjøleskap vil ikke bare forbedre helsen din, det vil også spare deg for penger.

Hvis du følger ekspertens råd, kan det bidra til å holde kjøleskapet pent og rent, samtidig som du bare har fersk mat i kjøleskapet. Det skal få deg til å ville spise det mer, og mindre ønske om å kaste det bort, og det kan spare deg for mye penger.