Ny undersøkelse: Den eldste i søskenflokken er den verste bilisten

11/08/2017 21:15

Anniken Hauge

Vitenskap
Førstefødte er dårligere bilister end deres yngre søsken viser en ny oppsiktsvekkende undersøkelse.

De yngste i søskenflokken er bedre bak rattet enn deres eldre bror eller søster. Det viser en ny britisk undersøkelse gjennomført av Privilege Car Insurance, i følge Independent.

Undersøkelsen konkluderer at det er større sannsynlighet for at det eldste barnet i familien kjører fort, får bøter eller blir involvert i en trafikkulykke. 

Samtidig viser resultatene  av undersøkelsen som er foretatt blant 1.395 bilister, at den yngste i søskenflokken som regel kjører best og mest sikkert. 

Tallene avslører mer presist at 89 prosent at de førstefødte i familien kan finne på å kjøre fortere enn fartsgrensen tillater, 47 prosent av de irriterer andre bilister ved å kjøre inn foran dem, 46 prosent kjører midt i veien til stor frustrasjon for andre trafikanter, mens 35 prosent har fått en bot. 

Og som om det ikke var nok, så innrømmer 17 prosent av de førstefødte i søskenflokken at de har tatt på seg sminke bak rattet, mens 30 prosent tilstår å snakket i mobilen mens de kjørte bil. 

I alle kategorier er tallene rett og alett høyere for førstefødte enn for yngre medlemmer av søskenflokken. De eldste barna i familien er dessuten oftere involvert i trafikkulykker. 

I familier med flere barn er tendensen oftest at den yngste i søskenflokken er den beste bilisten. 

Det er du selvfølgelig nødt til å fortelle din storebror eller storesøster. 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.