Ny undersøkelse: Den eldste i søskenflokken er den verste bilisten

11/8/17 19:15

Anniken Hauge

Vitenskap
Førstefødte er dårligere bilister end deres yngre søsken viser en ny oppsiktsvekkende undersøkelse.

De yngste i søskenflokken er bedre bak rattet enn deres eldre bror eller søster. Det viser en ny britisk undersøkelse gjennomført av Privilege Car Insurance, i følge Independent.

Undersøkelsen konkluderer at det er større sannsynlighet for at det eldste barnet i familien kjører fort, får bøter eller blir involvert i en trafikkulykke. 

Samtidig viser resultatene  av undersøkelsen som er foretatt blant 1.395 bilister, at den yngste i søskenflokken som regel kjører best og mest sikkert. 

Tallene avslører mer presist at 89 prosent at de førstefødte i familien kan finne på å kjøre fortere enn fartsgrensen tillater, 47 prosent av de irriterer andre bilister ved å kjøre inn foran dem, 46 prosent kjører midt i veien til stor frustrasjon for andre trafikanter, mens 35 prosent har fått en bot. 

Og som om det ikke var nok, så innrømmer 17 prosent av de førstefødte i søskenflokken at de har tatt på seg sminke bak rattet, mens 30 prosent tilstår å snakket i mobilen mens de kjørte bil. 

I alle kategorier er tallene rett og alett høyere for førstefødte enn for yngre medlemmer av søskenflokken. De eldste barna i familien er dessuten oftere involvert i trafikkulykker. 

I familier med flere barn er tendensen oftest at den yngste i søskenflokken er den beste bilisten. 

Det er du selvfølgelig nødt til å fortelle din storebror eller storesøster. 

 

En ung kvinne innså den forferdelige sannheten da hun så ned på undertøyet sitt.
Bare noen måneder før bursdagen hans, har han gått bort.