Forside LIVSSTIL Bama med skrekk-beskjed til alle barn; Slik lurer du dem...

Bama med skrekk-beskjed til alle barn; Slik lurer du dem til å spise grønnsaken

Rosenkål, brussels sprout, vegetables, grøntsager
Joakim Ingebrigtsen / Bama

Nå er den grønnsaken de frykter mest i sesong i butikkene.

Akkurat nå leser andre

Oktober er en uhyggelig måned for mange barn. Ikke bare fordi det er Halloween hvor zombier og spøkelser kan overfalle deg hvar hvert et butikkvindu og gatehjørne.

Nå advarer også grønnsaksgiganten Bama om at en helt spesiell grønnsak er i sesong. Det kan skremme ethvert kål-forskrekket barn.

Barna vil ikke spise den

Det er ingen grønnsak som får barn til å rynke mer på nesen enn rosenkål. En fersk undersøkelse avslører nemlig at de grønne, små kålhodene troner øverst på listen over grønnsakene det er vanskeligste å få barn til å spise.

«Hele 66 prosent av foreldrene svarer at det er vanskelig å få barna til å spise rosenkål. Bare 14 prosent mener det er enkelt, mens de resterende 20 prosentene sier barna har et nøytralt forhold til rosenkål. Ingen annen grønnsak scorer dårligere», forteller Sigrun Høvik, leder for innsikt og analyse i BAMA.

Så med foreldre som vil at barna skal spise grønnsaker, så er det en skrekkelig tid for de yngste, skriver Bama i en melding.

Gode råd er dyre

Les også

Når motstanden er så stor, er gode råd dyre. Hvordan kan man få barna til å spise rosenkål? Svaret er så enkelt som det er genialt: Ved å ikke servere dem som ihjelkokte grønne vassklumper.

Kokken Simen Johansen rister på hodet når han får høre resultatene fra undersøkelsen.

Han er til daglig en del av landslaget i kokkekunst og mener det ikke burde være så vanskelig å få barn til å spise rosenkål.

«– «Den største feilen folk gjør, er å koke rosenkålen for lenge. De slipper den oppi en gryte med kokende vann og lar den ligge der. Da blir smaken besk og konsistensen uappetittlig», forklarer han.

Slik lurer du barna til å spise den

Men du trenger ikke være landslagskokk for å få til et godt resultat som barna vil like. Hemmeligheten ligger ifølge Johansen i tilberedningen:

«Del rosenkålen i to og stek kjapt i panne med smør til den blir gyllen. Det tar ikke lang tid. Få minutter på middelshøy varme, også avslutter du med godt flaksalt», sier han, og tipser om å også tilsette løk og bacon.

«Eller så kan du rist den i ovnen til den blir sprø. Da får den en sødme og nøtteaktig smak som jeg garanterer barna vil like bedre enn kokt, slapp rosenkål. Gjør du det på riktig måte, kan rosenkål faktisk bli en skikkelig barnefavoritt», sier landslagskokken.

Les også

Rosenkål er spesielt rik på vitamin C, folat, kalium og kostfiber, som er bra for både immunforsvar og blodtrykk. Så kanskje det er verdt å gi den en sjanse!

Ads by MGDK