Avslører: Dette er prins Harry's virkelige navn

18/10/2022 10:15

Sofie

Gossip
Foto: Caitlin Ochs/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Caitlin Ochs/Reuters/Ritzau Scanpix
Sannheten bak Prins Harry's virkelige navn.

De fleste vet godt hvem prins Harry er, men ikke mange er klar over at han egentlig ikke heter «Harry».

Allerede som barn mistet Harry sin mor, prinsesse Diana og oppmerksomheten rundt han og hans liv har bare økt med årene. Da han giftet seg med Meghan Markle (41), forlot de kongefamilien og i et intervju med Oprah Winfrey kom de med sjokkerende anklager mot kongehuset.  

Det skriver Dagbladet. 

Prins Harry vokste opp i overklassemiljøet, og var den yngste sønnen til tronfølgeren av Storbritannia, dermed var han den tredje i rekken til den britiske tronen.

I en videosamtale med Wellchild, ifølge danske Se og Hør kan Harry fortelle at han ikke aner hvorfor han blir kalt Harry. Det viser det at «Harry» bare er et kallenavn, som har tatt over hans egentlige fødenavn.

I videosamtalen blir prinsen introdusert for en gutt som heter Henry.

-Jeg heter også Henry, forteller prinsen.

-Men alle kaller meg Harry. Jeg vet ikke hvorfor.

Allerede i 1984 da kongefamilien annonserte navnet hans, ble det understreket at han ikke ville bli kalt annet en Harry av familien og deres vennekrets. Derfor fanget dette kallenavnet også publikum.

Harry’s fulle nav er egentlig Henry Charles Albert David, og ble tildelt ved fødselen navnet «prins Henry av Wales».

Det er ikke uvanlig at de kongelige har lange navn, hans bror William heter nemlig William Arthur Philip Louis (40). De begge er igjen oppkalt etter sin far Charles Philip Arthur George (73).