25 gode grunner til å spise bananer

22/06/2017 10:00

Ida Veiden Brakstad

Helse
Sundt at spise bananer
Foto: Shutterstock
Etter at du har oppdaget alle de helsefremmende egenskapene og gode grunnene til å inkludere dem i kosten din, vil du aldri se på bananer på samme måte igjen.

Bananer bekjemper depresjon, gjør deg smartere, helbredet fyllesyke, lindrer morgenkvalme, beskytter mot nyrekreft, diabetes, osteoporose og blinnhet. De kan også fjerne kløe fra myggstikk og gjøre skoene dine blanke.

Hvis du tror,bananer kun er apemad, så tro om igjen! Her er 25 grunner til å spise bananer som du nok ikke har tenkt på før: 

1. På grunn av sitt høye innhold av tryptophan, som omdannes til serotonin - det gode humørets neurotransmitter, så kan bananer hjelpe med å bekjempe depresjon.

2. Spis to bananer før anstrengende trening for å bygge opp energilagete ditt og opprettholde et stabilt blodsukkernivå. 

3. Spis en banan og unngå muskelkramper under trening, samt kramper i benen om natten.

4. Forebygg tap av kalsium under vannlating og oppbygg sterke muskler ved å supplere kosten med bananer.  

5. Bananer regulerer blodsukkeret og gir stresslindring og avslapping, og kan forbedre humøret ditt og reduserer PMS-symptomer. 

6. Bananer reduserer hevelser, beskytter mot type II diabetes, fremmer vekttap, styrker nervesystemet og hjelper med produksjon av hvite blodlegemer - alt sammen på grunn av det høye nivået av vitamin B-6.

7. Det høye jern-innholdet i bananer styrker blodet ditt og lindrer anemi.

8. Med sit høye innhold av kalium og lave innhold av salt er bananer offisielt anerkjent som et middel til å senke blodtrykket og beskytte mot hjerteanfall og slag.

Det fremmer fordøyelsen å spise bananer

9. Bananer, som har et høyt innhold av pektin, fremmer fordøyelsen og renser kroppen for toksiner og tungmetaller.

10. Bananer har prebiotisk effekt og stimulerer veksten av de gode bakteriene i tarmen. De produserer også fordøyelsesenzymer som hjelper med å absorbere næringsstoffer.

11. Har du forstoppelse? Det høye fiberinnholdet i bananer kan hjelpe med å normalisere tarmmotiliteten.

12. Har du diarré? Bananer virker beroligende på fordøyelseskanalen og hjelper med at gjenoprette elektrolyttbalansen efter diarré.

13. Bananer er naturligt syreneutraliserende og gir lindring mot sur oppstøt, halsbrann og GERD.

14. Bananer er den eneste rå frukten som kan spises uten smerter for å lindre magesår ved å legge seg på magens slimhinner og beskytte mot etsende syrer.

Naturlige legemidler fra en simpel banan

15. Bananer i kosten bidrar til å forhindre nyrekreft, beskytter øynene mot makuladegenerasjon og bygger opp sterke knokler ved å øke kalsiumabsorpsjonen.

16. Bananer gjør deg smartere og styrker innlæringsevnen ved å gjøre deg mer oppmerksom. Spis en banan før eksamen for å dra fordel av de høye kalium-nivåene. 

17. Bananer har masse antioksidanter, noe som gir beskyttelse mot frie radikaler og kronisk sykdom.

18. Gni lærskoene dine eller håndvesken med innsiden av et bananskall, puss med en tørr klut - og voila: skinnende glans.  

19. Spis en banan som mellmmmåltid. Det bidrar til å stabilisere blodsukkeret og reduserer morgenkvalme.

20. Gni inn insektsbitt eller hududslett med innsiden av et bananskall for å lindre kløe og irritasjon.

21. Kontroller blodsukkeret ditt unngå overspising mellom måltidene ved å spise en banan.

22. Å spise en banan kan du senke kroppstemperaturen din når du har feber eller og holde deg avkjølt på en varm dag.

23. Den naturlige stemningsforsterkeren tryptophan hjelper med å lindre sesongbetont affektiv lidelse. 

24. Overveier du å droppe røyken? Bananer inneholder høye nivå av B-vitaminer, samt kalium og magnesium - noe som hjelper deg til med å raskere komme over røykeabstinensene.

25. Fjern en vorte ved å sette innersiden av et bananskall mot vorten og tape det fast. 

Hei! Husk også – du kan lage fantastiske snacks og lekre smoothies med bananer!

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.